Merhaba,

Arkadaşlar internette gezinirken bazı sosyal platformlarda aşağıdaki siteleri derlemişlerdi, ben de en işe yarayanları kendim icin derlemiştim. Sizinle paylaşmak istedim;

1) Drawspace

Resim konusunda merakı olan arkadaşlar bakmalı, bir resim hangi aşamalardan geciyor bunu oğrenmek istiyorsanız bu siteye goz gezdirmelisiniz. Bazıları ucretsiz bazıları ucretli şekilde resimlerin cizimini gosteren bir rehber.

2) Movie Map

Bir filmi cok beğeniyorsunuz ve o tarz film arıyorsunuz ama bulamıyorsunuz, işte bu konuda bu site imdadınıza koşuyor. Orneğin matrix izlediniz ve buna benzer akıl sınırlarını zorlayan, Paradox'larla ve beyinle ilgili filmler arıyorsunuz. Sitenin arama kutucuğuna matrix yazdığınızda benzer filmleri size oneriyor.
Music-Map - The Tourist Map of Music
3) Music Map

Movie map ile aynı mantıkta calışıyor, sevdiğiniz muziği arattığınızda ona benzer muzikleri oneriyor.

4) Emulator online

İsminden de anlaşıldığı uzere nostaljiyi sevenler icin, yuzlerce emulator oyununu internet uzerinden oynayabileceğimiz bir site.

5) Muslewiki

Hangi hareketler hangi kasları calıştırıyor merak ediyorsanız ve aynı zamanda spor yapmak istiyorsanız bu siteyi yer imlerinize ekleyebilirsiniz. Tamamen ucretsiz bir şekilde spor hareketlerinin vucudunuzda nereye etki edeceğini gosteriyor.

6) Demos Alghoritma

Fotoğraflarınızı renklendirebildiğiniz işlevsel bir site.

7) Web Capture

Bir siteyi komple SS almanıza yarıyor, orneğin ders calışırken tum siteyi bir defa SS almak isterseniz işinize yarayabilir.
Gnoosic - Discover new Music
8) Gnoosic

Music mape benziyor, muzik onerisi yapıyor fakat biraz daha gelişmiş turden.

9) Download Khinsider

İcerisinde tum oyunların muziklerini bulabileceğiniz ve indirebileceğiniz guzel bir site.

10) İnspirock

Tatil planı yapabildiğiniz site fakat kendisi diğerlerinden cok daha farklı, diğerleri gibi otel onermekle yetinmeyip gezilecek gorulecek yerleri oneriyor. Bu yuzden kesinlikle tatil seven insanlar incelemeli...

11) I Fix it

Tamir edemediğiniz bir alet varsa bu site size nasıl tamir edebileceğinizi gosteriyor.

12) celikjant

Aracınıza internetten jant sipariş etmek istiyorsunuz fakat uyumlu mu guzel duruyor mu bilmiyorsunuz. Site icerisinde bir suru jant var, uzerine tıkladığınızda otomatik olarak arabaya Photoshop yapıyor ve arabanızda nasıl gozukeceğine bakabiliyorsunuz.

13) Thingiverse

3D cizim ile uğraşan arkadaşlar icin bircok hazır 3D cizimi paylaşımının yapıldığı site, cok işlevsel ve 3D ile uğraşan arkadaşların iş yukunu hafifletiyor.

14) Midomi

Sokakta duyduğunuz fakat o esnada telefona dinletemediğiniz şarkıyı sizin icin bulan uygulama, kendisine aradığınız şarkıyı mırıldanmanız yetiyor. Siz ağzınızla ritim yaparsanız ya da şarkı sozunu soylerseniz aradığınız şarkıyı kolayca bulabilirsiniz.

15) Vizzy

Muzik videolarında ses ritmine gore ekranda gorsel efektler yapmanızı sağlıyor. Ozellikle trap muziklerde bu efektler cok kullanıyor, bunu siz kendiniz de yapabileceksiniz.
http://videocopilot.com
16) Videocopilot

After efekt uygulamasında nasıl gorsel efektler yapıldığını guzelce anlatan bir sitedir, video montajlama işlerini oğrenmek istiyorsanız kesinlikle bakmalısınız.

17) Unsplash

Cok yuksek kalitede wallpaperlar indirebileceğiniz bir site.

18) Freepik

Her turlu dosyayı yuksek kaliteli bir şekilde indirmenize olanak sağlayan sitedir, orneğin cv taslakları, yemek menuleri vs.
hazıra konmak isteyenler icin guzel site

19) Remove

Remove bg ssyesinde arkaplanı silmek icin Photoshop'ta uğraşmanıza gerek yok, direkt upload tuşuna basıyorsunuz o otomatikmen arka planı siliyor. Ayrıca edit seceneğiyle de galeriden ya da hazır fotoğraflardan arka planı değiltirebilirsiniz.