Gecen yıl bu zamanlar ikinci cocuk yapmalı mıyım adında bir konu acmıştım. Eşimin işinden ayrıldığı, ancak proje işleriyle uğraşarak boşta olmadığı, hatta gelirimizin aynı seviyede kaldığı ancak yaptığı işin surekli bir işi olmadığı, benim ise sabit bir işim ve maaşımın iyi olduğu ve birinci cocuktan sonra 2 duşuk yaşadığımı bu durumda ikinci cocuk icin yeniden denesem mi yoksa beklesem mi diye kararsız kaldığımı ifade etmiştim. O gunden sonra 1 kere daha hamile kaldım. Ama yine embriyo gelişmedi. Kan pıhtılaşması vs tum testler yapıldı hic bir sorun yok. Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili de bir sorun yok. Eşimin iş durumu da şu an iyi maddi bir sıkıntımız yok. Doktor tekrar deneyin kendi kendinize dedi, boyle olması tamamen şanssızlık diyor. Bir başka doktor da tup bebek yapmamızı onerdi. Acıkcası gozum acayip korktu 3 duşukten sonra. Oğlum da erken doğmuştu. 1 ay kadar yoğun bakım sureci yaşadık. Gelişim sureci sıkıntılı oldu ama şu anda gayet iyi, 5.5 yaşında anaokuluna gidiyor, bir kardeşinin olmasını cok istiyor. Ben de artık 37 yaşındayım yeniden kendi kendime hamile kalırsam sağlıklı embriyo olur mu ya da hic kendim denemeden tup bebek surecine girsem bana care olur mu onun kararsızlığını yaşıyorum. Ne yapsam acaba?
Bu şekilde bir surec yaşayanlar neler yaptı yeniden kendi kendine deneyerek sağlıklı hamilelik geciren oldu mu tekrarlayan duşuklerden sonra?