İngiltere'de yurutulen bir araştırmaya gore; şekerli ve yağlı atıştırmalıklar cocukların yaramaz olması ve konsantre bozukluğu cekmesine neden oluyor.
Kotu beslenme alışkanlığının uc yaşa kadar olan cocuklara verdiği zarar, okula başladığında ortaya cıkabiliyor.
Yurumeye yeni başlayan cocuklar uzerinde yapılan calışmalarda, beslenme yontemleri kotu olan cocukların test performansları da kotu oluyor.
Bu bulgular, Londra Universitesi Eğitim Enstitusu'nun yaptığı ana bir araştırma sonucu ortaya cıktı.
'Bristol Children' aile ilişkileri merkezi, 14 bin cocuk uzerinde yaptığı bir araştırma da konuya ışık tutmuş oldu. Buna gore, 3 yaşına kadar fast food yiyeceklerle beslenen cocuklar, 8-10 ayaş arası donemde gelişim derecelerini tamamlayamıyor. Bristol Universitesi beslenme uzmanı Dr. Pauline Emmett, 'Biz fast food yiyeceklerle gelişim arasındaki ilişkiye inanıyoruz. Erken yaşta yenen yiyecekler uzun sure sizi etkileyebiliyor. Cocuklar icin erken yaşlarda dengeli beslenmek cok onemli, ozellikle eğitim hayatları icin...' diyor.
Bu araştırmalar gosteriyor ki; gec yaşta beslenme alışkanlıklarını değştirmek eğitim başarısı icin yeterli değil.
Şekerlemeler, burgerler ve cipsler cocukların davranışlarında ciddi problemler yaratıyor.
İngiliz Hukumeti, okul menulerini kontrol altında tutabilmek icin milyonlar harcıyor. Bircok okul fast food yiyecekleri tamamen yasaklamış durumda.
İngiliz okullarında eğitim hayatına katkı sağlayacağı duşunulen yararlı yiyecekler sunuluyor.
The Sun
İngiltere okullarda fast food'u yasakladı
Sağlık0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- İngiltere okullarda fast food'u yasakladı