Merhaba arkadaşlar. Size 2 milyon sperm sayısından 72 milyon sperm sayısına nasıl ulaştığımızı herkese umut olsun diye anlatmak istiyorum. Mucadelemiz 2013 yılında başladı.
Once daha cocuk duşunmezken sadece kontrol amaclı spermiogram yaptıralım dedik. Eşim bir devlet hastanesine gitti ve test yaptırdı ve sonuc 2 milyon ve tabi biz hic bir şey bilmediğimiz icin bir şey anlamadık doktor bir baktı sonuc cok duşuk dedi. Tabi bizim başımızdan aşağı kaynar sular dokuldu. Doktor klomen verdi eşime 3 ay kullan gel dedi. 3 ay kullandı eşim gittik bir test daha ve sonuc yine aynı. Varikosel yok denecek kadar az var dedi. Hormonlara baktı normal dedi. Aynı gun Ozel bir hastaneye gittik orada hormonlara bir daha baktılar. Ozel hastanedeki doktor da testesteron seviyesinin duşuk olduğunu soyleyip ulkemizde bulunmayan Humegon adında bir ilac yazdı. Aynı gun icerisinde iki farklı teşhis ve eşim ozel hastanedeki doktorun tavrını beğenmediği icin bu ilacı kullanmadı. Birde varikoselin cok az olduğunu ameliyat olsa da cok bir şey değişmeyeceğini soyledi her iki doktorda.
Bir sure sonra farklı bir ozel hastaneye gittik. Oradaki doktor hemen Renkli Doppler cektirdi. Sol tarafta varikosel icin anlamlı bulgular. Sağ tarafta ise Subklinik varikosel gozlendi. Buradaki doktorda varikosel ameliyatı olursa değerlerin duzeleceğini soyledi. Hemen varikosel ameliyatı oldu eşim ve 3 ay Proxeed kullan gel dediler. 3 ay sonra gittik ve test yaptırdık sonuc 17 milyon cok sevindik. Tabi bu 3 ay boyunca mumkun olduğunca keci boynuzu kuru, zeytin yağında bekletilmiş incir ve kuruyemiş tuketti. Her an gebelik gelişebilir dediler. İkinci 3 ay suresince de XY Complex diye bir ilac kullandı. Bir test daha sonuc hemen hemen aynıydı ve hala gebelik yoktu. Ben bu arada HSG cektirdim bir problem yok. Bir kere de catlatma iğnesi denedik. Daha sonra eşim 5 ay sadece beslenmesine dikkat etti. Hicbir ilac kullanmadı. Bir daha test yaptıralım dedik. Test yaptırdık sonuc 72 Milyon. Cok şaşırdık ve sevindik. Doktora sonucları gosterdik mumkun değil dedi 2 Milyondan 72 Milyona varikosel ameliyatı ile cıkmaz bu sonuclara pek guvenmedim dedi. Eşime GNC Arginmax Men bana Arginmax Women diye bir ilac verdi bunu kullan ve bir daha test yaptır gel dedi. Eşim yaklaşık 20 gun bu ilacı kullandı veeeeee Allah ’ıma binlerce kez şukurler olsun ki bir daha ki testimiz gebelik testi oldu.
Şimdi ozet olarak;
1. Allah ’a bol bol dua edin ve hicbir zaman umudunuzu kaybetmeyin
2. Eşiniz eğer varikosel teşhisi varsa ertelemesin, korkmasın varikosel ameliyatı olsun, testislerini serin tutmaya calışsın. Cunku sıcak sperm kalitesini duşuruyormuş.
3. Kullandığımız ilaclardan hangisi işe yaradı onu bilmiyoruz tabi ama hepsi yukarıda yazıyor.
4. Eşiniz her sabah zeytinyağında bekletilmiş kuru incir yesin.
5. Beslenmesine dikkat etsin spor yapsın.
6. Sigara iciyorsa icmesin.
7. Kuruyemiş yesin.
8. Doktorlarınızın dediklerini harfiyen uygulayın.
NOT: Unutmayın bunlar bizim başımızdan gecenler. Herkesin durumu farklı olabilir. Bunların hepsi bir vesile ALLAH yazdıysa olur. Umudunuzu kaybetmeyin hicbir zaman.
Erkek İnfertilitesi Umudunuzu Kaybetmeyin 2 Milyondan 72 Milyona
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Umudunuzu Kaybetmeyin 2 Milyondan 72 Milyona