10 Şubat 2021'de bu seneki Rock & Roll Hall of Fame adaylarının isimleri acıklanmıştı. Toplamda 16 olmak uzere tum isimler (tanımadığınız, oğrenmek istediğiniz varsa diye Wikipedia linkleriyle koyuyorum):
Mary J. Blige Kate Bush Devo Foo Fighters The Go-Go ’s Iron Maiden JAY-Z Chaka Khan Carole King Fela Kuti LL Cool J New York Dolls Rage Against the Machine Todd Rundgren Tina Turner Dionne Warwick Bu 16 adaydan yedisi ile odul kazanan diğer sanatcılar, kategorilerine gore aşağıdaki gibidir:
Performer Category (Sanatcı Kategorisi): Tina Turner Carole King The Go-Go ’s JAY-Z Foo Fighters Todd Rundgren Early Influence Award: Kraftwerk Charley Patton Gil Scott-Heron Musical Excellence Award (Muzikal Mukemmellik Odulu): LL Cool J Billy Preston Randy Rhoads Ahmet Ertegun Award (Ahmet Ertegun Odulu): Clarence Avant Bunlar dışında hayranların oylamasında ilk beşe giren sanatcılar:
Tina Turner Fela Kuti The Go-Go's Iron Maiden Foo Fighters Tina Turner, bu yılkıyle beraber toplamda 2 kez odul kazanmış oluyor, ilki 1991'de eşi Ike Turner ile beraberdi. Foo Fighters da secildiği icin bu Dave Grohl'un da ikinci seferi oluyor. İlki 2014'te eski grubu olan Nirvana ileydi.

Bu liste; onceden severek dinlediğim sanatcıları onurlandırarak beni sevindirse ve bana yeni sanatcılar gosterse de canımı sıkan birkac unsura sahip. Sadece benim değil, pek cok dinleyicinin de canını sıktığına eminim. Iron Maiden'ın sadece hayranlar tarafından secilmesi kesinlikle buyuk bir sacmalık bence. Ayrıca RATM'in de aday olup odul almaması can sıkıcı. Onların odul kazanmayıp JAY-Z'nin kazanması acıkcası adında Rock & Roll gecen bir eylem icin uzucu bir şey. Ote yandan beni en cok sevindiren şey Randy Rhoads'ın da odul alması.

Neyse, deyip geciyor ve aralarından bazılarının en sevdiğim işlerini paylaşıyorum. Tanımıyorsanız sizin de bu sanatcıları tanımanıza yardımcı olacaktır:

Foo Fighters:

Iron Maiden:

Rage Against the Machine:

Tina Turner:

Randy Rhoads: