bu tarif sahibi AYŞE YAMAN site adresi vermek yasak olduğunu bildiğim icin vermiyorum.teşekkur ediyorum kendisine.arkadaşlar buradaki tarifi yılbaşı pastasında yapmak uzere ekliyorum.belki pasta yapmayı duşunenlere fikir olur.yapınca resminide eklerim.
bu olculerden oldukca cok şeker hamuru elde ediliyor. Yarım olcuylede rahatlıkla pasta kaplayabilir uzerine susleme yapabilirsiniz..fakat bu pastanızın boyutuna ve uzerindeki suslemelere gore değişir.
450 gr marshmallow (minik boyların olcusu icin ~ 7,5 cup, bizim normal boy su bardaklarıyla ~ 7 bardak kadar marshmallow kullanabilirsiniz.)
* 4 yemek kaşığı su
* 900 gr ince cekilmiş pudra şekeri
* Bir cimdik tuz
Marshmallow ile Şeker Hamuru Tarifi
Malzemeler;
Hazırlanışı;
1. Marshmallowları geniş cam bir kaseye koyun.
Microdalgada her defasında sadece 20-30 sn tutmak şartıyla marshmallowları eritin. Her defasında kaseyi dışarı cıkartıp guzelce karıştırın ve tekrar microdalgaya koyun, bu şekilde yaklaşık 2 dk icinde marshmallowlar eriyecektir, aşırı sıcaktan kacının.
Aynı şekilde benmari kurupta marsmallowları eritebilirsiniz, dikkat edilmesi gereken tek nokta marsmallowları aşırı sıcaktan uzak tutmak, zaten sıcağa gelince hemen eridiklerini farkedeceksiniz.
2. Eriyen marshmallowların icine su, tuz ve pudra şekerinin yarısını koyup once bir kaşık yardımı ile karıştırın, sonra pudra şekerli bir yuzeye tum malzemeyi dokup yoğurmaya başlayın, her defasında şeker hamuruna ihtiyacı kadar pudra şekeri dokun. Elinize yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin...
3. En son olarak top haline getirdiğiniz şeker hamurunun uzerine birazcık bitkisel katı yağ surun, guzelce plastik strec ile kaplayıp, hava almaz bir poşete sarıp saklayın, 1 gun oda sıcaklığında bekletin, oda sıcaklığında uzun muddet bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
4.Şeker hamurunu kullanmadan once guzelce masaj yapıp, yoğurun, kırılgan yapısı hemen elastik bir hale gelecektir. Afiyetle pastalarınızda kullanın