Merhabalar. Bugun sizlere satın almış olduğum SteelSeries Rival 300 Evil Geniuses Edition farenin incelemesini yapmaya calışacağım. Fare almak isteyen arkadaşlar icin fanboyluktan uzak şekilde tarafsız olarak, artısıyla eksisiyle bir fikir niteliğinde olması icin bu konuyu oluşturuyorum. Fazla uzatmadan incelemeye gecelim..

Oncelikle fiyat ve nereden aldığım ile ilgili bilgileri vermek istiyorum. Urunu buradan 199 TL + kargo ucreti odeyerek aldım. Pazar gunu sipariş verdim ve bugun kargom geldi. Paketlenmesini beğendim gayet sağlam gorunuyordu ve kutusunda hic hasar yoktu.

Kutuyu actıktan sonra karşımıza hızlı başlangıc kılavuzu cıkıyor ve icerisinde sizi SteelSeries Engine indirmeye yonlendiren bir link var. Kılavuzu kaldırdığımızda altındaki strafor kalıp icerisinde faremizi goruyoruz.

Fareyi kutusundan cıkardığımızda Evil Geniuses tasarımını tam manasıyla goruyoruz. Renk uyumunu cok beğendim. Prism RGB destekli logosunun altında #BleedBlue yazısı takımın sloganı gibi bir şey galiba ben takımı tanımıyorum . Bağlantı ucuna baktığımızda ise altın uclu olmadığını goruyoruz ve kablosu kumaş sarım değil. Bunlara ek olarak kablonun USB girişine entegre edildiği yer biraz fazla yumuşak gibi. Bana biraz o kısmı dayanıksız hissettirdi.

Geldik farenin en onemli bolumune: "Ergonomi". Tutuş şekli olarak kendi adıma palm tutuşa en uygun farelerden birisi olduğunu rahatlıkla soyleyebilirim. Bundan once kullandığım farelerde hep claw tutuş ile kullanabiliyordum ve bu tutuş şekli bana bir sure sonra biraz rahatsızlık vermişti artık. Sıkılmıştım da diyebiliriz. El olculerim boy 19.5 cm, en 11 cm şeklinde. Aşağıdaki fotoğraflarda fareyi kavradığımda nasıl gozuktuğunu gorebilirsiniz. Ayrıca fare benim elime gore claw tutuş şekline de uygun bir fare.

Fareyi aktif olarak oyunlarda deneme fırsatım henuz olmadı. O yuzden bu incelemeyi normal kullanım olarak gorebilirsiniz. Oyunlarda denedikce "varsa" eksi yonlerini bu konu altında paylaşabilirim. Şimdilik denediğim kadarıyla artı ve eksi yonlerini aşağıda belirtiyorum.

Artılar
- Palm tutuş şekline en uygun farelerden biri olması.
- Yandaki makro tuşlarına erişimin zahmetsiz olması, parmak yormaması.
- Tutuş serce parmağı icin sorun teşkil etmiyor(ağrı vesaire).
- Dış gorunuş olarak cok beğendim.
- Fiyatı (İndirimde bu fiyata yakalayabildiğim icin benim icin artıdır. Aldığınız yere bağlı olarak değişebilir).

Eksiler
- Kablosu kumaş sarım değil.
- Altın uclu değil.
- CPI tuşu biraz geride kalmış. İşaret parmağım ile ulaşmakta zorlanıyorum.
- USB girişine entegre edildiği yer sertleştirilmiş değil. Dayanıklılığı konusunda şupheciyim.