Merhaba arkadaşlar,
Uzun suredir forumda aktif olmamıştım. Hikayemden biraz bahsettikten sonra sorularıma cevap verebilecek olanlardan tup bebek yaptırmakla ilgili destek isteyeceğim.
39 yaşında 3 cocuk annesiyim. Universiteye giden bir kızım ve orta okulda iki oğlum var. İlk eşimle cocuk konusunda hic sıkıntımız olmamıştı yani. 2016 aralığında ikinci baharıma merhaba dedim. Eşimin de ikinci evliliğiydi ancak onun hic cocuğu yoktu. Yaş olarak benden 6 yaş kucuk ve yaptırdığımız testlerde onunla ilgili hicbir sorun cıkmadı. Hikayeme gelince;

Evlendiğimiz ilk gun korunma derdine duşmedik cunku yaşım ilerliyordu. Hemen o ay hamile kaldım, sevincten havalara ucmuştuk. Ancak haberi almamla birlikte kanamanın başlaması cok surmedi. İlk kimyasal gebeliğimi o ay yaşamıştım. Ardından bir sure ara verdik ve yaklaşık on ay kadar sonra ikinci kez hamile olduğum haberiyle bayrakları astık. Ama cok gecmeden kanamam başladı ve doktorum bana kesenin bozulduğunu duşuk yaptığımı soyledi. Biz yine husran olmuştuk. Derken 3 duşuğu de yapınca genetik tahlillerine başladık. Bu surecte sigarayı vs de bırakmıştım. genetik tahlillerimizde bende kanama pıhtılaşma bozukluğu cıkmıştı. Doktorlar hemen sebebi buna bağladı. Bana ise sacma gelmişti. Nihayetinde 3 cocuk doğurmuştum ve kan aspirin bile kullanmamıştım. Ama onları dinledik, 4. hamilelikte hemen iğnelere başlandı. Cok gecmeden onu da kaybetmiştim. Doktorlar sebep olarak kullandığım iğnenin dozunun yetersiz oluğunu soylediler. 5. hamilelikte dozu arttırmışlardı. Ben 2,5 yılda 5 duşuk yapmış biri olarak ne yapacağımı şaşırdım.

Kendi kendime rahmimde bir sorun olduğunu ve bebeklerin bu yuzden tutunamadığına kanaat getirdim. Konunun en iyi uzmanlarının Tepecikte olduğunu duşunerek perinatoloji polikiliğine gittim. Bana bu surecte rahim filmi dışında butun tahliller yapılmıştı. Rica minnet onu yaptırmak istediğimi soyledim. Duşuğum tamamlanana kadar bekledik ve hsg randevumu aldım. Doktorun dediği gibi onda da bir sorun cıkmadı. Nereye gideceğimi şaşırmışken tup bebek hakkında bilgi almak icin ilgili bolume gittim.
Bana AMH denilen bir testten bahsettiler ve doğum gunume kadar vaktim olduğunu kasıma kadar devletin bana tup bebek yapabileceğini soylediler. Havalara uctum. Cunku universitede kız okutuyorum ve ozelde boyle bir şeyi yaptıracak durumda değilim.
Aceleyle AMH testimi yaptırdım. sonuc 0.94 cıkmıştı. beklenen değerin altındaydı. Cok korktum, sonradan daha duşuk değerlerle hamile kalanları okuyarak korkularımdan sıyrılsam da bebeklerimin kalitesiz yumurtalarla dollendiğinden duşuk yaptığıma karar vermiştim.
2 Mayıs gunu adetimin 2. gunu Tepecikte tup bebek kliniğine gittim. Yumurta kalitesinin duştuğunu onlar da onayladı. Ancak sağdave solda 3er 4 er adet yumurta gorunce dosyamı acmaya karar verdiler.

20 mayısa gun verdiler smear testi ve PRG ile muayene yapılacağını soylediler. Sorum şu, tedaviye ne zaman başlayacaklar. İlk adetimde başlanacaksa, bayramda 10 gun tatil var, muayene olmam gerekecek mi? Muayeneler hangi gunlerde yapılıyor. Benim gibi 3 cocuğu olana birden fazla embriyo transferi yapılıyor mu? İlaclar devlet karşıladığında ne kadar tutuyor?

Cok uzun oldu biliyorum ama sabredip okuduysanız cevaplarınızı bekliyorum.