sonunda yeni cihazımı alabildim. Anlatmaya gerek yok iPhone işte. 6 ’dan geciş iyi oldu. Aynı telefonun birkac fazla ozellikli ve acayip şekilde hızlı versiyonu. Performansını ciddi anlamda beğendim. Bunun yanında bir de iPhone 7 aldık. Uygulama acışında falan performans farkı belli oluyor. iPhone 7 de cok hızlı ancak 8 daha hızlı doğal olarak. Kamerası da ahım şahım değil ama yeterli. Zaten kamerayı cok kullanmam, ihtiyacım olmaz. Batarya performansı cok iyi olmasa da yeterli. Ancak oyun falan oynayacak kişiler icin Powerbank şart. Normal şartlarda bir gunu rahat cıkarır. Touch ID konusunda cok geliştirme var. Gercekten cok seri calışıyor. On kamera renkleri cok guzel. Ancak sanırım ekran koruyucudan dolayı, cok bi geliştirme var gibi gelmedi bana. Belki de yoktur. iPhone sonucta ne verirlerse onu alıyoruz.
Fiyat: 4000 TL. Faiziyle 5000 TL.
iPhone 8 oyun performansı.
PUBG denedim sadece cunku hem işlemci hem de grafik yongasının en yoğun olarak kullanıldığı oyun diye biliyorum. Başka oneriniz varsa test ederiz.
Ayarlar olabilecek en yuksek seviyede. Duzgunleştirme yani Anti Aliasing de acık. Kare hızı en yuksek. Ve cihaz 30* FPS ’i gayet rahatlıkla verebiliyor. Ancak oyun performansı ciddi anlamda cok iyi. Bu arasa oyunun grafikleri cidden cok iyiymiş. Şarj konusunda elbette hızlı bitiyor ancak eridiğini soyleyemem. Birkac gun icinde ne kadar zamanda ne kadar şarj yediğini test edicem. Kılıfla kullandığımdan da cok bi ısınma hissetmedim. Her cihazda olduğu gibi ısınma var ancak cok rahatsız edecek seviyede değil.
Aynı ayarlarda oyuna girdim. 20 dakikalık oyunda %40 ’tan 20 ’ye duştu şarj. Duşuk guc modu ise kapalıydı oyun suresince. Kılıfsız oynadım ve rahatsız edecek kadar ısınma yaşamadım.
PUBG dışındaki oyunlarda, Fortnite, Rules of Survival, Real Car Parking 2 gibi, PUBG'deki kadar ısınma ve şarj erimesi gozlemlemedim. Bu PUBG'nin cidden telefonlarımızla alıp veremediği bir şeyler var.
*Akıcılığı gorunce 60 olduğunu duşunmuştum, değilmiş.