(Neden onizleme diyorum; cunku PC'im ofiste. En yakın zamanda konuyu guncelleyip soğutma performansını vs. atacağım.)
Oncelikle urunu 1 Mayıs 2018 tarihinde sipariş ettim. Urun fiyat aralığı 42 Dolar ile 45 Dolar arasında değişmekte. Şu an indirimde olduğundan dolayı. Zaten link bırakacağım. Ayrıca satıcı gercekten guzel ilgilenmekte. Gumrukte vs. hicbir sıkıntı cıkmadı.
Urun tam bir fiyat/performans urunu. Bu fiyata alabileceğiniz en iyi urunlerden birisi diyebilirim. Şayet buna da ben cok şaşırdım ve risk alarak aldım aslında. Ama elime gelen urun beni fazlasıyla memnun etti. Bakalım ileride guncelleyeceğim incelemede fiyatları aşağı yukarı 300-400 TL. olan akranlarına karşı nasıl performans gosterecek. Her neyse cok konuştum hemen başlayalım.
Oncelikle urun elinize ilk bu şekilde ulaşacak.
Urunun jelatinini, kopuğunu vs. cıkarttığınız zaman karşınıza bu kutu cıkacak.
Burada da uyumlu soketler, ozellikler vs. yazmakta.
Evet en sonunda kutuyu actığımızda bizi bu tablo karşılayacak. -Şu yumurta kutusunu değiştirmeyecekler mi ya?
Ve karşımızda icinden cıkanlar: Her soket icin uyumlu montaj kiti, fan, radyator ve pompa. Ayrıca bir not: AMD4 uyumluluğu da var. Ve icinden bir termal macun cıkıyor. İyi midir tartışılır ama hic olmamasından iyidir.
Ve icinden cıkan fan. Fan oncelikle gorsel sevenlerin hoşuna gidecektir, mavi LED'li. Ancak herhangi bir efekt vs. bulunmakta. Ayrıca fanın uzerinde titreşimi onlemek icin her koşesine kaucuk konulmuş. Bu tur minik detaylar hoş bence. Evet urunun teknik ozelliklerine gelirsek; fan 4 pinli. 30000 saat calışma omru varmış iddia ettiklerine gore. Fan hava akış değeri 48.5 CFM. Biraz araştırma yaptım, farklı markaların sıvı soğutmalarının icinden cıkan fanların değerlerine. Bana biraz duşuk geldi. Şayet incelediğim urun F/P urunu ancak sizin de yorumlarınızı bekliyorum. Fan hava basıncı da 1.26 mmH20. Artık bu değerin nasıl olduğunu da siz karar verin. Bu kadarını araştırmadım. Neyse işin cok teknik detayına girdim. (Guya onizleme yapacaktım.)
Evet sıvı soğutma pompası ve radyatoru bu şekilde.
Pompaya gelirsek, pompa gayet kaliteli duruyor. Şayet dediğim doğru mu yanlış mı en yakın zamanda anlayacağız. Neyse gene gorsel sevenlerin hoşuna gidecek detay var. VTG logolu pompamızın aydınlatması var. Beyaz renkli. Ancak bunda da fanda olduğu gibi herhangi bir efekt vs. veremiyoruz. Burada onemli bir şey var. Kimi etkiler kimi etkilemez bilemiyorum ama pompa uc pinli. Yani ayarlanamaz, sabit devirli calışacaktır. Ama sorun teşkil edecek midir, pek sanmam.
Pompanın alt kısmına gelirsek, alt kısmın full bakır olduğunu ve bayağı geniş olduğunu gorursunuz. Geniş yuzeyli olması beni gayet memnun etti. Bu da bir artı sayılabilir. Evet devam edelim...
Evet bu kısım ne kadar onemli bilemiyorum ama bunu ust seviye sıvı soğutmalarda bile nadiren gordum. Sıvı boşaltma-doldurma cıkışı. Burada sıvıyı değiştirmek istediğinizde istediğiniz gibi değiştirebilme imkanı sağlıyor.
Geldik şimdi olumsuz diyebileceğim bir noktaya. Gerci bunda urunun bir sucu yok ama yine de bilin. Şimdi radyatoru inceleyeyim dedim. Tek bir telinde yamulma gordum. (Performansı etkileyeceğini hic ama hic sanmıyorum, cok az etkiler diye duşunuyorum.) Taşımadan oturu herhalde. Bazılarında bu hic olmadığını bazılarında daha kotu olduğunu gordum. He daha kotu derken bende 1 tane varsa sizde 3-5 tane olabilir. Cok takıyorum ben derseniz elinizle de duzeltebilirsiniz ancak elinizin bayağı hassas olması lazım. Ben beceremedim. Haberiniz olsun. Ama yuksek ihtimal sıkıntı cıkmayacaktır.
Sonuc olarak urun fiyatına gore guzel ozellikler sunan bir urun. Parası duşuk olup da sıvı soğutma isteyenlerin yonelebileceği bir urun, gorunurde. Başta da dediğim gibi soğutma performansını en yakın zamanda atacağım. Gereğinden uzun tutmuş olabilirim kusuruma bakmayın. Duşuncelerinizi bekliyorum.
-Evet bugun sizlerle birlikte VTG 120 adlı sıvı soğutucuyu inceledik. Ben Mehmet Ali Kaba. Devamında goruşmek uzere. Kendinize iyi bakın, hoşcakalın.
Selamlar, @recep Baltaş @ali Gungor