Kısa bir suredir Mavic Air kullanıyorum ve bu konuda izlenimlerimi paylaşacağım. Kısa sure dedim ancak 35 defa ucuş yapmışım ki bu 2 hafta icin epey fazla demek.
Uzatmadan başlayayım.
Kutusu gayet guzel, kutu iceriği zengin.
Surprizbozan: Kutu acılışı
Urun mukemmel. Aldığımdan beri memnunum. İyi ki almışım.
Cok taşınabilir bir cihaz.
Taşınabilir olması icin hava aracı katlanabilir bir yapıda kumandası ise joystickleri sokulup altına takılabilir bir yapı da tasarlamışlar. Bu sayede hava aracı kapandığında eliniz kadar oluyor.
Eliniz kadar olmasına aldanmayın. Her anlamda cok guclu bir cihaz.
Saatte 70Km hıza ulaşabiliyor.( Sport modda iken.) 4K 30 FPS, 2.7K 60 FPS video kaydedebiliyor. Ve urun sadece 430 gram. Ağırlığının 500 gramın altında olma vesilesi ile SHGM'den ne lisans ne de kayıt belgesi almanız gerekiyor. (Bu insansız hava aracı ucurma kurallarına uymayacağınız anlamına gelmiyor.)
Kullanımı ve oğrenimi basit.
Havada gayet stabil ve guvenli.
Evet guvenli, 3 tarafındaki sensorler ile muadillerine gore cok daha guvende. Onunde arkasında ve altında sensorler bulunmakta. Hava aracının tek bir batarya ile ucuş suresi sitesinde 21 dakika olarak belirtilse de benim kullanımlarım maksimum 16 dakika olmuştur. Zaten %30'dan sonra geri donmeniz gerek. Uzaktaysanız daha fazlayken bile donmeniz gerekebiliyor.(Zor yolla oğrendim bunu.)
Mesafesi 4 Km olduğu yazıyor.
Şoyle bir husus var. Bağlantı sinyalinin tipi var. Bunu cihaz ulkenize gore seciyor. FCC ve EC Turkiye'de EC olarak calışıyor. Boyle iken mesafesi 2 Km. Fake GPS ile ABD'ye gittiğinizde cihaz FCC moda gecmek icin izin istiyor. Kabul ettiğinizde daha iyi bir bağlantı sağlıyor.
Ben 3 Km uzağa gidebildim. Daha fazlasına da batarya dayanmaz. Acıkcası urunun olumsuz yonu yok. Ama zorlayarak eksi olarak şunu diyebilirim: %30 şarj seviyesinin altında batarya biraz daha hızlı bitiyor.
Cihazı Amerika'dan getirttik. 1000 amerikan dolarına.
Cihazla cektiğim gorselleri bu hesaba yukleyeceğim zaman icinde
https://flic.kr/p/Ht9qZa Şimdi başımdan gecen bir olayı anlatacağım. 3 Km rekorumu kırdığım ucuşta ekran goruntusu almak icin telefonu kumandadan ayırdım. Sonra sosyale baktım
Eve geri ucmaya başlıyorum. Epey geliyorum. Eve 1 Km kala %10 barajına geliyor. %10'da zorunlu iniş icin cihaz kendiliğinden alcalıyor. %8 kaldığında eve 850 metre vardı. Eve gelemeyeceğini anlamıştım. Bir yere iniş yapacaktım. Onunde inşaat var. Arkamda askeriye binası var. Solumda ve sağımda orman var. İniş yaptığım yer bunların hepsinin merkezinde kumlu ve otlu bir arazi. İniş yapar yapmaz cihazın bağlantısı koptu. Ben o an evden cıktım. Başladım koşmaya. Telefonumda cihazın son indiği konumu gosteriyor. Oraya doğru ilerliyorum. Ormanın oraya vardım. Askeriye'ye girersem cok kolay ormana girmeden alabilirim. Sesleniyorum kimse yok. Ben de girmiyorum. Ormandan geciyorum. Butun bacağım cizildi o gun. En son bir araziye varıyorum. Tam 3 saat aradıktan sonra aracı buluyorum. Tabi ilk gittiğimde telefonumun şarjı da bitiyor. Orada rakı icen arabalı amcaların arabasında telefonumu şarj etmiştim.
Boyle değişik bir deneyimdi.
Oturduğum yer Kemerburgaz. Hem askeriye hem orman hem evler var