Bağlama işlemi icin bilgisayardan -sadece 1 kereliğine mahsus- yazıcıya uygun surucuyu kurun. Ben L3050 kullandığım icin 3050'nin surucusunu kuracağım lakin Epson'ın urunlerinin suruculeri birbirine benziyor zaten, pek bir fark olmaz.
Yazıcı İcin Gereken İşlemler:
Yazıcıyı acın. Bir kereliğine mahsus Cache USB kablosu ile yazıcıyı PC'ye bağlayın. -eğer PC'de surekli kullanacaksanız Cache kablosu surekli takılı olabilir.- Wi-Fi tuşuna 5 saniye basılı tutup L3050 yazıcının Wi-Fi arama ozelliğini acıyoruz. Bu bağlamda turuncu ve yeşil ışık renk değiştirmesi lazım. Surprizbozan: Resim
Uygun surucuyu yukleyin ve calıştırın. (Daha once Wi-Fi ile kurduysanız bu işleme gerek yok.) Lisans anlaşmasını okuyup kabul ederseniz, ''Lisans Anlaşmasının İceriğini Kabul Ediyorum.'' kutucuğuna basın ve ileri deyin. Surprizbozan: Resim
Ardından internet bağlantısı hakkında bilgi veren yazıyı da okuyup onaylayın. Surprizbozan: Resim
Onemli kısımlardan bir tanesine geldik, acılan pencerede -bilgisayara Cache gibi USB yolu ile bağlandığınıza rağmen- ''Wi-Fi Bağlantısını'' secin. Nedenini uyarıcı iyi vermiş. Surprizbozan: Resim
Yukleme işlemini biraz bekledikten sonra, ileri deyip kuruluma devam ediyoruz. Surprizbozan: Resim
Burada bize bir yazıcı secmemizi istiyor. (MAC ve IP bolumleri resimde silinmiştir.) Surprizbozan: Resim
Cıkan Wi-Fi ağlarından kendi Wi-Fi'nizi bulup secin. Surprizbozan: Resim
Cıkan pencerede parolanızı girin. Surprizbozan: Resim
Normal kullanıcı iseniz ''Otomatik ID Yapılandırması'' secin. Surprizbozan: Resim
SSID kurulum yaptıktan sonra hem PC'ye Cache USB bağlantısı hem de telefonlardan Wi-Fi bağlantısı yapmış durumundayız. Son cıkan pencere bize genel durumdan bahsediyor. Surprizbozan: Resim
Artık kurulum tamamlandı. PC bağlantısı calışıyor mu diye test cıktısı cıkartabilirsiniz. Surprizbozan: Resim
Ek kurulumda ise Epson'un bize ucretsiz sunduğu resim duzenleme programını yukleyebilirsiniz. Ben yetersiz bulduğum icin yuklemedim. Artık kurulum bitti. Son deyip cıkabiliriz. Şimdi telefonda yapılacak kısımlara gecelim. Surprizbozan: Resim
Telefon İle Yapılacak İşlemler:
Android/iOS cihazlarınıza Epson'un iPrint uygulamasını yukleyin. Sonra uygulamayı calıştırın. Android icin iPrint: https://play.google.com/store/apps/details?id=epson.print&hl=tr iOS icin iPrint: Epson iPrint App Store ’da Bağlantının yazıcı ile aynı Wi-Fi bağlantısını olduğundan dikkat edin. Uygulamayı ilk actığınızda lacivert tuşa basın ve cihazınızı tanıtın. (Ben daha onceden tanıttığım icin isim belli ancak aynı adımları uyguluyoruz.) Surprizbozan: Resim
Acılan kısımda ''Printer'' kısmına tıklayın. Surprizbozan: Resim
Eğer internet bağınız ortak bir Wi-Fi'de ise, yazıcının ismi ve sahip olduğu IP numarası cıkar. Surprizbozan: Resim
Yazıcıya tıkladıktan sonra yeniden aynı pencereye atacak. Ana pencereye gelip ''Photos'' kısmına gelin. Surprizbozan: Resim
Photos'a bastıktan sonra galerinizdeki albumler cıkacaktır. Oradan cıkarmak istediğiniz gorseli secin. Surprizbozan: Resim
Sectiğiniz fotoğraf(lar)ı onaylamanızı istiyor, onaylayın. Ardından ileri anlamına gelen ''Next'' tuşuna basın. Surprizbozan: Resim
Cıkan son onaylama penceresinde, sağ ustte bulunan dişli carkı andıran sembolle ayarlama ve duzenlemeleri yapabilirsiniz. Dikkat edin bazen telefonun cektiği orijinal boyutu cıkartabilir. Ayarlardan duzeltin. Surprizbozan: Resim
Ayarları yaptıktan sonra ''Done'' ile kaydedin. Yine ilk sekmeye atacak, ''Print'' ikonuna basıp yazdırma işlemini yapabilirsiniz. Ve cıktımız en nihayetinde Wi-Fi ile cıkabiliyor.
Wi-Fi cıktısına ornek video:
Nedense 360p kalitede cıkmış. Kusura bakmayın.
Fotoğrafın orijinal hali:
Goruşmek uzere, kendinize iyi bakın