Arkadaşlar merhaba, Pazar gunu Gameekstra uzerinden sipariş ettiğim Zowie EC2-B adlı mouseum 2 gun once (Carşamba) geldi. Forumda bir arkadaş EC2-A modelini ve hakkındaki goruşlerini bizimle paylaşmıştı, ben de EC2-B ile ilgili goruşlerimi anlatacağım, umarım yardımcı olurum...

Mouse, siyah ve mat bir yapıda, oldukca sade, arkasında Zowie logosu ile gelmekte.
Kutusundan bir adet kullanim kılavuzu, Zowie urununu satın aldığınız icin teşekkur ederiz gibisinden bir şeyler yazan bir kağıt, Zowie stickerı, ekstra Mouse feet dediğimiz mouseun mousepadde kaymasini sağlayan kızaklarla beraber geliyor. Kutulama gayet hoş ve sade...

Bir FPS oyuncusu olarak şekil tek kelime ile efsane. EC2-A ile aynı yapıya sahip olmakla beraber coğu Zowie gibi oldukca ergonomik. Daha cok palm (avuc ici) ve claw (pence) tutuşu sevenlere hitap ediyor. Eski mouseumdan sonra alışmak biraz zaman aldı fakat alıştıktan sonra gercekten cok rahat ettim.

Coating dediğimiz dış kısmındaki kaplama ucuz bir malzemeden yapılmış. Coğu insan bu durumdan şikayetci fakat ben pek de sıkıntısını gormedim.

Pre-travel; tuşa guc uyguladıktan sonra algılanmasına kadar giden sureye denir. Bu sure EC2-A'da olduğu gibi biraz uzun tutulmuş. Acaba bu kritik anlarda bana gecikmeye sebep olur mu diye duşunuyordum almadan once fakat aldıktan sonra oyle bir durum olmadığını fark ettim.

Tuşlar gene ucuz malzemeden yapılmış. Bastığınızda adeta bir mekanik klavye gibi ses cıkarmakta. Fakat coğu insanı rahatsız edicektir muhtemelen. İnternetten videolarına bakıp sesini duymanızda fayda olacaktır. Bu konularda Rocket Jump Ninja iyi iş cıkarmakta.

Scroll (tekerlek) her donuşte yuksek sayılabilecek ses cıkartmakta. Bu ses de sol ve sağ tuşlarda olduğu gibi coğu kişiyi rahatsız edecektir.

Mouseun sol tarafında, mouseu kavradıktan sonra baş parmağınızı koyduğunuz kısmın biraz ustunde iki adet macro tuşu bulunmakta. Bu macro tuşlarında da
pre-travel biraz uzun. Bastığınızda tuşlar iceri gocecekmiş gibi hissiyat vermekte.

Ec2-a modelinden sonra cıkan ec2-b modellerinin bazılarında "Coil Whine" adı verilen bir problem bulunmakta. Bu problem, sensorden cok hafif bir ses gelmesi, bir cınlama diyebiliriz. Zowie resmi sitesinden 2 Şubat tarihinde, bu sorundan dolayı ozur dilediklerini, Mart ortalarında sorunu gidereceklerini soylediler. Her gun istisnasız kontrol ettim fakat başka bir acıklama gelmedi. Bende başka bir acıklama yapmadan sorunu duzeltip yeni stokları gonderdiklerini duşundum. Boyle olmamış sorun hala giderilememiş. Bilmiyorum onceden daha fazla olup şimdi ses ancak azaltılabilmiş olabilir ama şu anda ses gercekten cok kısık. Kulaklık takılıyken zaten duymanız imkansız ve sesi duymak icin ancak kulağınızı sensore koymanız gerekiyor. Kulağınızı sensore koysanız bile duymak zor. Yani bu sorun goz ardı edilebilecek kadar kısık.

EC2-A'da 3310 adlı sensor kullanılırken EC2-B modelinde 3360 modeli kullanılmış. 3310'a oranla daha iyi bir model.

Gonul isterdi ki orgulu kablo kullanılsın fakat kablo plastik kaplama. Bu benim icin biraz sorun oluyor. Bazen ani hareketlerde mouseun altına girebiliyor. Zowie'nin Camade adlı kablo tutucusu var. Onu almayı duşunmuyor değilim.

Mouseun altında 1 adet DPI ve 1 adet rapor hızı ayarlama tuşu bulunmakta.
Renk - DPI eşleşmesi:
Kırmızı - 400
Mor - 800
Mavi - 1600
Yeşil - 3200
Rapor hızları (HZ):
125
500
1000
Bastıkca sağa doğru artarak giden bir yapısı var. Hafifce mouseun icine gomulu olduğu icin yanlışlıkla basma gibi bir durum soz konusu olmuyor.

Mouse feet (mouse kızakları) EC2-A'daki buyuk kızaklar yerine kucuk kızaklar kullanılmış. Kucuk kızaklar mousepad uzerindeki hareketi kolaylaştırmış.

Bana gore mouseun puanlaması şu şekilde:
Şekil: 10/10
Kaplama: 9/10
Tuşlar: 7/10
Kızaklar: 10/10
Kutulama: 9/10
Kablo: 7/10
Sensor: 9/10
Scroll: 7/10
Toplam: 9/10
Evet ucuz malzemeden yapılmış, evet tuşlar rahatsız etmekte, evet tekerlek ses cıkartmakta, fakat bu sorunların hic birini oyun esnasında fark etmiyor, iyi olan kızak ve şekil gibi unsurları hissediyorsunuz. Eğer paranız varsa almanızı kesinlikle tavsiye ederim ancak parasına değer mi orası tartışılacak bir konu. Bir cok insan benle zıt duşunecektir. Onların goruşune de saygılıyım. Fakat bana sorarsınız %100 hak ediyor.

Arkadaslar umarım yardımcı olabilmişimdir, eğer kafanıza takılan bir soru olursa konunum altına yazmaktan cekinmeyin, gorduğum zaman cevap vermeye her zaman calışacağım. Bu konuyu okuyup bana zaman ayırdığınız icin teşekkur ederim...