Oncelikle sadece 2 blogda test etmeye calıştım blogger sistemini.2 blogda da benzer icerikleri kullandım.
1. blog sıfır yeni acılmış blogdu.2. blog duşmuş bir adres alınarak acılmış bir blogtu.Blog pr'ı 0 PA'sı 37 idi.
2 blogda da google gibi getir yaptım yaklaşık konuların yarısını.Temaya konu dağılımına falan hic dikkat etmedim.
1. blog gunluk 100/200 hit alıyor.Reklamdan bir geliri yok.
2. blog 2000/3000 arası gunluk abd ve hindistan ağırlıklı hit alıyor.Ortalama 4/5 lira adsense bırakıyor.2 reklam eklendi sadece.
Bu iki bloğa hicbir backlink imleme calışması yapılmadı.Burda sayfa otoritesinden kaynaklı bir one cıkma oldu sanırım.Yine otoriter domainlerde bu rekabette vardı.
PA'sı 40/50 bir blog bulunursa ciddi hit alınabilir.Diğer yandan bu tur bloglar acmak-bulmak cok zor.10 tane ortalama blog gunluk toplamda 40/50 tl bırakırsa bircok arkadaşın derdine derman olabilir.
Diğer yandan bu calışmaları profesyonel yapmak PBN ağları oluşturmak ciddi gelir getirebilir.
1)Sayfa otoritesi yuksek en az 50/100 blog bulmakla işe başlamak lazım.
2)Blogları google getir yapmak yerine imlemek veya backlink almak daha hızlı index almasının yanısıra sayfa otoritesini de one cıkarıp sıralamada başa cıkmasında yardımcı olacaktır.
3)Bloglara hep aynı temalar girmek yerine farklı temalar kullanmak ve farklı keywordlerle calışmak hitin ceşitliliğine ve hit gelmeme ihtimalinin azalmasına sebep olacaktır.
4)Bu blog ağlarını diğer blog sistemleriyle desteklemek ve onları kullanarak ta hem backlink almak hem de reklamlardan kazanmak blog ağını guclendirecektir.Tumblr , webly ,over blog gibi adsense kabul eden sitelerin yanısıra reddit gibi hızlı ve etkili index alan siteler de kullanılabilir.
5)İcerikleri plus,facebook twitter gibi sitelerde paylaşmanın hite katkısı mutlaka olacaktır.
6)Oluşturduğumuz 50/100 blogtan wordpress sitelerimize link vererek bu sitelerin daha fazla hit almasına ve sıralamada one cıkmasına katkıda bulunabiliriz.2016 yılında da backlinklerin en onemli sıralama kriterlerinden biri olacağını duşunuyorum.
7)Otoritesi yukselen ve iyi hit alan siteleri 301 yaparak normal sitelerimize bağlayabilir , sitelerimizin google gozunde değerini artırabiliriz.
8)GSA , Xrumer gibi backlink programlarıyla bu sitelerin hitleri 2 katına cok rahat cıkabilir.
9)Blogger gorduğum kadarı ile youtube'dan daha fazla kazandırma potansiyeline sahip.Diğer yandan hızlı spam yapıldığı icin ytpara ahalisi umutsuzluğa kapılmış durumda.
Sonuc olarak umudunuzu kaybetmeyin.Calışan insan bir şekilde ekmeğini kazanır.
Blogger calışma fikirleri
Blogger0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Diğer Google Servisleri
- Blogger
- Blogger calışma fikirleri