Yaklaşık bir haftadır kullanmakta olduğum Idol 4'un incelemesini yapmak istedim.
Teknik ozellikleri ile başlayacak olursak;
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 617 RAM: 3 GB Depolama: 16 GB Ekran: 5.2 inc LTPS LCD – 1920 x 1080 İşletim Sistemi: Android 6.0.1 Kamera: 13 MP arka kamera – 8 MP on kamera Batarya: 2610 mAh
Kulaklık olarak yurtdışına her ne kadar JBL gonderiliyor da olsa bu Turkiye icin gecerli değil. Alcatel markasının basılı olduğu bir kulaklık geliyor. Kulaklığın tizleri bana aşırı fazla gibi geldi.
Bunun dışında 2 onde, 2 tane de arkada olmak uzere 4 tane hoparlor bulunmakta. Hoparlorler aynı anda calışmayıp, donduğu yone doğru senkron bir şekilde sesi veriyor. Ses kalitesine gelecek olursak bu telefonun en cok beğendiğim yanı ses kalitesi diyebilirim. MaxxAudio ile cok guzel bir iş başarmışlar acıkcası
Kamera performansına gelecek olursak bence segmentindeki en iyi kameraya sahip. Alcatel bu konuda da başarılı olmuş.
Telefonun sağ tarafında BOOM adı verilen bir tuş bulunuyor. Aşağıdaki resimde goreceğiniz uzere bu tuşa işlev atıp rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz.
Telefonun en başarısız olduğu alan kesinlikle pil. Her ne kadar 2610 mAh gucune gore iyi işler başarıyor olsa da bir gunu zor cıkartıyor diyebilirim. Aktif bir kullanıcı değilseniz size yetecektir.
VR ile pek bir deneyimim olmadığı icin onun hakkında konuşamayacağım.
1000 TL segmentinde alabileceğiniz en iyi telefon bana gore. Telefon alacaklara tavsiye ederim.
Urun resimleri;
Yazılımı ve arayuzu merak edenler icin;
Eki Goruntule 286690