Ekran kartını Eksen Bilgisayar Mecidiyekoy mağazasından aldım.
Urunu gitmeden once mağazayı aradım ve gelip alacağımı bildirdim başkasına satılmasın diye. Urun uzerine bilgilerim gecildi ve nakit odeme ile alındı.
Satış fiyatı 5.143,63 TL.
Nakit odeme yapacağım icin fiyatı 5.090,00TL olacağını soyledi yetkili kişi. Ben de biraz daha indirim yapabilme durumunuz var mı demem uzerine fiyatı 5.000,00TL yaptılar sağ olsunlar.

Şimdi ekran kartı inceleme durumuna gelirsek.

Oncelikle coil whine uzerine bahsetmek istiyorum. Almış olduğum MSI GTX1080Ti Gaming X Trio model ekran kartı normal kullanımda biraz vızıldama mevcut. Ancak rahatsız etmiyor. GTA V uzerinde test etme şansım oldu şu anlık. Yan panel acık ve masanın ustundeyken GTA V en yuksek ayarlarda vızıldama duyulacak kadar artıyor ama rahatsız etmiyor.
Ekran kartının vızıldama sebebi evimizde dengesiz akım olma ihtimali uzerine guc kaynağı akımı duzeltemiyor olması olabilir. Şu anda kullandığım guc kaynağı Xigmatek Talon kasa ile gelen Black Edition Vector 80 Plus 750W. ONLİNE UPS almayı planlıyorum akım dengesizliği olma ihtimalini duşunerek.

Boyutuna gelirsek kardeşi olan Gaming X'den cok buyuk. Uc fanlı modellere gore biraz daha kalıplı duruyor. Uzunluk ise uc fanlı modelleri gore 1-2 cm daha uzun gibi. Ekran kartı kasama sığmadığı icin on orta kısımdaki harddisk yuvasını cıkartmam gerekti.

2K ve 4K monitorum yok. Monitor param eksik olduğundan şu an alamıyorum. Almak istediğim monitor modeli Asus PG279Q. Bu sebeple 1080p TV uzerinde kullanıyorum şu anda.

1080p TV panel icin GTA V en yuksek ayarlarda 90 ile 130 FPS arası oynuyor.
1080p TV panal icin Warframe en yuksek ayarlarda 120 ile 400 FPS arası oynuyor.
Yorumlara yazan olacaktır FPS değerleri duşuk diye. TV panel oluşundan kaynaklı performans kaybı zaten olur.

Sıcaklık durumu ise boş durumda 35-40 derece arası değişiyor. 1080p TV panelde GTA V de en yuksek ayarda 65 dereceyi gecmedi. 2K icin bence sıcaklık en fazla 70 derece olacaktır. 4K icin ise 75 80 arası olacaktır en yuksek ayarlarda.

Warframe oyununda ise sıcaklık 56 dereceyi gecmedi. 2K da 65 derece 4K da 70 derece civarı olacaktır.