Bu makalemde sizlere yeni almış olduğum oyuncu kasası hakkında bilgiler vereceğim.
Bu kasanın hicbir yerde Turkce olarak incelemesini bulamadım. Bu yuzden Pro 5 modelini inceleyerek ve araştırarak aldım. İnşAllah bu incelemem alacak arkadaşlara yardımcı olur.

Oncelikle şunu belirtmeden gecemeyeceğim; kasa cok kaliteli. Micro-ATX bir kasa olmasına rağmen coğu ATX kasadan buyuk.
2 onde , 2 ustte ve 1 de arkada toplam 5 adet fan yuvası mevcut. Bu yuvalara 12 ve 14 CM'lik fan takılabilir.
Onde ve ustte 240 veya 280, arkada ise 120 veya 140 MM'lik sıvı soğutma takılabilir.
İc hacmi oldukca geniş. 19 CM kule tipi soğutucu desteği ile sığmayacak soğutucu yok.
37 CM ekran kartı desteği mevcut.
Alt tarafta ortalama 20-22 CM arası PSU yeri var. Her turlu PSU'yu sığdırabilirsiniz.
2 adet HDD ve 2 adet SSD yuvası bulunan kasaya HDD takmadığınız durumda 4 adet SSD takılabilmekte.
Yan kapak yuzde 80 oranında cok cabuk cizilen bir pleksi cam ile kaplı. Tozunu kuru bir pecete ile sildim ve her tarafı cok belli olmayan yuzeysel ciziklerde doldu.
Konu kablo saklamaya gelince arka tarafta 2,5-3 CM kadar bir kablo payı bırakılmış. Bu gercekten fazlasıyla yeterli. Kutu iceriğinden cıkan 10 adet siyah kelepce ile bu 3 CM'lik boşluğa kablolama cok rahat yapılıyor.

Kasada piyano siyah kaplama gibi cok fazla el izi kalıyor ve bu izleri silmek cok zor.
Kasa ile beraber 1 onde, 1 arkada olmak uzere 2 adet 14 CM'lik fan geliyor. Bu fanlar LED'siz.
Kasayla birlikte montaj icin gerekli her turlu vida ve aparat geliyor. Montaj sırasında 1 adet yıldız tornavida dışında hicbir şey kullanmaya gerek yok.
Fan montajı icin yerinden cıkabilen fan yuvaları gercekten iyi duşunulmuş bir detay.
Kasanın en onemli olayı moduler olması. HDD ve SSD yuvaları istenilen konuma alınabiliyor.
Sonuca gelirsek;
Cabuk cizilen ve icerideki ışığı az da olsa yansıtan pleksi camı ve el izi kalması dışında her yonuyle muhteşem bir kasa olan Mastercase Pro 3, Micro-ATX yapısı ile bence sınıfının lideri olmayı başardı.
Aklında soru işareti kalan varsa sorsun mutlaka cevaplamaya calışırım.
Bir sonraki incelemede goruşmek uzere.