Ses Kalitesi Nasıl? Extra Bass İsminin Hakkını Veriyor Mu?
Oncelikle, ben genellikle Metal, Grunge Rock ve Hip Hop dinliyorum. Bundan onceki kulaklığım olan JBL C100SI her ne kadar Grunge dinlerken istediğim o kirli tizleri verse de (ki bu normal kullanıcılar icin iyi bir şey değil) basslarda sınıfta kalıyordu. Bu kulaklık, isminden de anlaşılacağı uzere Bass sesler icin tasarlanmış. Bassları ciddi anlamda iyi veriyor, sadece bir ses olarak değil, ya da sadece boş bir hava akımı şeklinde değil. Bass sesleri iyi bir şekilde verdiği gibi o havayı da size hissettiriyor. Mid sesler bir bass kulaklığı icin gayet iyi, ancak tiz sesler biraz geride kalıyor. Buna rağmen XB450 modelinden ve JBLC100 modelinden daha iyi tiz ses alabildiğinizi soylemeliyim. Sub-Bass konusuna gelirsek, cok rahat bir şekilde 5hz seslere kadar hissettiriyor.
Surprizbozan: Extra Bass bolumu
Kulakları Sıkıyor Mu? Uzun Sure Rahatca Kullanılabiliyor Mu?
Oncelikle, bu urun maalesef kulakları cok fazla sıkmıyor. Maalesef diyorum cunku kafanızı hafiften salladığınızda bile oynuyor kulaklık. XB450 modelinde de vardı bu sorun, ama bu kulaklıkta bir miktar daha fazla sıkıyor diyebilirim. Boyunda tuttuğunuzda kulaklığın gayet şık durduğunu, cenenize bir baskı yapmadığını da soylemeliyim. Eğer uzun sure bol basslı şarkılar dinlerseniz ceneniz, dişleriniz ağrıyor bu arada. Ayrıca daha once hic bass kulaklığı kullanmamış kişilere o titreşim biraz etki edebilir, rahat bulamayabilirsiniz. Uzun sure rahatca kullanıldığını soyleyemiyorum maalesef. Kulaklık bu konuda biraz kotu. 1 saat civarı bir surede kulaklığı cıkartıp kulaklarınıza masaj yapma gereği duymaya başlıyorsunuz. Ancak 2 dakika sonra tekrardan taktığınızda o 1 saat sıfırlanıyor, neden olduğunu hala cozemedim. Kulaklığın ust kısmında bulunan aluminyum taraf(bazı yerlerde paslanmaz metal yazıyor) kolay kolay kırılmaz gibi ve kulaklık bayağı esneyebiliyor. Ancak, kulaklık katlanmıyor. Pedler en fazla bu kadar donuyor ve 360 derece donme soz konusu değil.
Surprizbozan: Katlanma
Surprizbozan: Kulak Pedleri ve Kalbolar
Surprizbozan: 3.5mm Jack Girişi
Surprizbozan: Aluminyum Kısım
Surprizbozan: Pedlerin Arkası
Malzeme Kalitesi Nasıl?
Malzeme kalitesi 200 TL bazında bir kulaklık icin gayet iyi. Kulaklığı kullanırken " Ay bozulur mu? " diye duşunup dikkat etme gereği duymadım. Malzemeler guven veriyor. Kulak pedleri gayet yumuşak, ancak yukarıda da dediğim gibi bir sureden sonra rahatsız ediyor. Kulaklığın arkası puruzlu sert plastikten yapılmış ve guzel hissettiriyor. Sony logosunun bir boya değil de kabartma olması da gorunuşe katkıda bulunuyor. Kablo kalitesi beklediğimden kat kat daha iyi. Kablo hic yırtılacak gibi hissettirmiyor ve uzun kullanım halinde bile bağlantı sorunları yaşatmayacak gibi.
*Artılar
- İyi malzeme kalitesi
- Temiz ve hissedilebilir basslar
- Fiyatına gore İyi Midler
- Yuksek ses
- Yuksek miktarda ses izolasyonu
- Guzel Tasarım
- 24 Ohm direnc sayesinde eski telefonlarda bile yuksek ses verimliliği
*Eksiler
- Geride kalan tizler
- Bir sure sonra rahatsız ediyor
- Kutudan saklama kabı cıkmıyor
Arkadaşlar benim 1 aylık izlenimlerim bunlar. Onerir misin derseniz evet kesinlikle oneririm. Eğer bu 200 TL butceniz yok ise MDR-XB450AP modelini oneririm. Bu urunu şuan en ucuz Hepsiburada satıyor. Alabilirsiniz.