Oncelikle telefon ne cok ince ne de cok kalın. Telefonun arkası koşelere doğru kavisli cam ile kaplanmış. Kılıfsız kullanımda elde tutma hissini artırıyor ve ele daha iyi tutunmasını sağlıyor. Gumuş rengi cok olmasa da parmak izi tutuyor. Bunların dışında arka ve onde kullanılan Gorilla Glass cam ile şık gorunduğunu soyleyebilirim.Olumsuz yonleri de var. Telefon cok hassas ve her an kırılacakmış gibi bir his veriyor bana. Ayrıca Home butonu da ciziliyor. Şu anlık soyulmalar yok ama kılcal cizikler mevcut. S7 kullanan ve kullanacak kişilere on taraf icin değil ama arkası icin kılıf kullanmasını tavsiye ediyorum.
Ekran
5.1 ınch buyukluğunde ve 2K cozunurlukte AMOLED bir ekrana sahip. AMOLED ekran bilindiği gibi parlak ve canlı renkler sunuyor. Guneş altında da herhangi bir problem oluşturmamakta. %72 ’lik ekran-kasa oranıyla da tek elde cok rahat bir şekilde kullanılıyor.
Kamera
12 MP Dual Pixel bir kamera ile geliyor. Odaklama hızı mukemmele yakın. Gece ve duşuk ışıklı ortamda cektiği fotoğraflar rakibi telefonlara gore fark ediyor. Bokeh efektine gelirsek cift kameralı telefonlar gibi 1,5-2m uzaklıktan maalesef cekim yapamıyor. Ama 50-60cm uzaklıktan harika makro cekimler yapabiliyorsunuz. Arka kamera icin diyeceklerim bu kadar. Neredeyse kusursuz.
Aynı şeyleri on kamera icin de demek isterdim ama on kameranın eksikleri var. 120 derecelik cekim acısı ile tek kareye daha fazla detay sığdırmak mumkun. Cok iyi fotoğraflar cekmiyor ama işini gayet iyi yapıyor. El titretmeden ve fazla hareket etmeden cekim yaparsanız tatmin ediyor. Geniş selfie gibi modlar kullanışlı ve farklı deneyimler sunuyor.
Performans
Telefon 32 GB hafıza ve 4 GB RAM ’le geliyor. Exynos 8890 gunluk kullanımda cok farkedilmese de sentetik testlerde muadili Snapdragon işlemcilerden ve Apple ’ın A9 A10 gibi ciplerinden biraz geride kalıyor. Herhangi bir donma ve yavaşlık soz konusu değil. 3 haftalık deneyimime gore oldukca stabil. Her telefon gibi S7 de ağır kullanımda ısınıyor. Oyun performansından bahsetmek gerekirse birkac strateji oyunu ve Real Racing 3 ’u test etme fırsatım oldu. Hicbir sorun olmadan akıcı bir performans sundu.

Batarya
3000 mAh ’lik batarya ile karşımıza cıkıyor. Hızlı şarj ozelliği bulunmakta ve yaklaşık 1.5 saatte tam dolum yapıyor. Oyun oynamıyorsanız otomatik parlaklıkta 4.5-5 saat ekran suresi veriyor. Kısacası telefonu yoğun da kullansanız şarjı 1 gun cok rahat gidiyor.
Ses ve Hoparlor
Ses seviyesi cok yuksek değil ama yeterli. Hoparlor konumu daha iyi olabilirdi. Yatay olarak video izlerken veya oyun oynarken el hoparloru kapatıyor. Ahize sesini yarıdan aşağıda kullanıyorum . Yeterince iyi bir ahize performansı var. Kulaklığa gelirsek kotu değil ama son ses 1-2 tık daha yuksek olsa fena olmazdı.
Parmak İzi ve Yazılım
Parmak izi oldukca hızlı calışıyor. Sensor daha buyuk olabilirdi. Bu konuda Huawei gercekten cok başarılı. Daha onemlisi ise keşke Home butonuna basmadan parmağımızı algılasaydı. Bunu eksi olarak değerlendiriyorum. Yazılıma geldiğimizde her ne kadar S3 kullandığımdan on yargılı olsam da bu sefer Samsung beni yanılttı. Menu gecişleri hızlı ve sorunsuz. Sistem oldukca kararlı calışıyor ve boşta ortalama 1-1,5 GB RAM bırakıyor.
Kutu İceriği
Kulaklık, şarj aleti, SIM iğnesi, yedek kulaklık silikonu, OTG aparatı, kullanım kılavuzu ve telefon bulunmakta.
Son olarak 2018 yılında ozellikle de Haziran ayında alınıp alınmayacağı tartışılır. Ancak bu fiyat bandında sırf yeni olduğu icin giriş-orta seviye telefon almaktansa eski olsun amiral gemisi olsun diyenlerdenim. XZ1, Nokia 8, ZenFone 5 gibi telefonları neden secmediğimi sorarsanız tasarım , ekran ve kamera ağırlıklı olmasını istediğim icin S7 ’yi tercih ettim. Henuz 3 haftadır kullanıyorum ve Oreo guncellemesini yapmadım. Soracaklarınız olursa memnuniyetle cevaplamaya calışacağım.
Hata yaptıysam affola…