Kutu iceriği:
Laptop Guc adaptoru ve kablosu Garanti belgesi, kullanım kılavuzu vs. En can alıcı kısım, surucu CD'si!!!! Bilgisayarda CD okuyucu yok ama koca yurekli ASUS size CD gonderiyor. Ne işe yaradığını bilmediğim kablo bağı 4 tane vida
Teknik ozellikleri şu şekilde:
i5 7300HQ (4 Cekirdek, 2.50GHz -Turbo ile 3.5GHz'e cıkabiliyor-, 45W TDP) GTX 1050 Ti 4GB 8 GB DDR4 RAM 256 GB M.2 SSD 15.6" FHD (1920x1080) 60Hz Mat TN Panel 64 Whrs Batarya (Cıkarıp takılabilir değil laptopun icinde bulunuyor) Laptopla gelen RAM anakarta gomulmuş. Laptopta sadece 1 adet RAM slotu var ve bu slot boş geliyor. En fazla 16GB RAM takıp 24GB'a kadar yukseltme yapabiliyorsunuz. Ayrıca boş bir HDD yuvası da yerleştirilmiş. Bu sayede ek olarak 2.5" SSD veya HDD takabiliyorsunuz.
Bilgisayarın giriş ve cıkışları şu şekilde:
Adaptor girişi Ethernet 1 adet HDMI 1 adet Mini DisplayPort 3 adet Tip A USB3.0 (USB3.1 GEN1) 1 adet Kulaklık/Mikrofon girişi (İkisi tek bir giriş olarak var, kulaklık ve mikrofon girişleri ayrı değil) Kart okuyucu Kensington kilidi Bilgisayarda CD-DVD okuyucusu bulunmuyor.
Bilgisayarın ust kısmı fırcalanmış aluminyum goruntusunde. Ust kısmında malzeme olarak ne kullandıklarını bilmiyorum ama aluminyum olduğunu tahmin ediyorum. Ust kısmı haric diğer kısımlar plastik, klavye bolgesinde fırcalanmış tasarım kullanılmış.
Klavye kırmızı ışıklı, 3 kademe ışık ayarı var. İsterseniz ışığı kapatabiliyorsunuz.
Touchpadin sağında ve solunda hoparlor var. Hoparlor konusunda tecrubeli olmadığımdan pek bir şey soyleyemiyorum. Fakat bilgisayarın ses kartını beğendim.
Gelelim benim ve coğu kullanıcının şikayet ettiği yere... Ekranı keşke IPS yapsalarmış dedirttiler. Bildiğiniz gibi TN panellerde belli acılar dışında yerlerden bakınca renklerde bozulma oluyor. Bu laptopta da aynısı soz konusu. TN panel olan AOC monitorumden daha az goruş acısına sahip. IPS monitor kullandığım icin paneldeki renklerin gercekle uyuşmadığını gordum. IPS monitorum ile laptopun paneli arasında buyuk bir renk farkı var. Splendid ve Intel HD Graphics'i kurcalayarak IPS panelimin renk tonlarına yakınlaştırmayı denedim fakat hala fark edilebiliyor. Bazı kişilerin dediği "camur gibi" tabirini haklı bulmuyorum ama bu laptopu alırsanız en buyuk şikayetinizin ekranı olacağını tahmin ediyorum.
Boştaki sıcaklık değerleri; 40 derece CPU, 34 derece GPU. Bu sıcaklık değerleri laptopun acık kaldığı sureye bağlı olarak 50 derecelere cıkabilir. Oyundan oyuna değişmekle beraber işlemci ve ekran kartı 80-85 dereceye kadar ısınabiliyor.
Laptopu zorlamadığınız surece fan sesini kolayca duyamıyorsunuz. Fakat yazları fan sesini duymaya başlayabilirsiniz. Tahmin edeceğiniz uzere oyundayken fanlar gurultulu bir şekilde calışıyor. Kulaklık kullandığım icin oyun anındaki fan sesi beni rahatsız etmedi.

Garanti ve yukseltme hakkında:
ASUS muşteri hizmetiyle yaptığım konuşmada RAM ve HDD eklemenin garantiyi bozmadığını soylediler. Ben 320GB'lık bir HDD ekledim. Fakat diğer parcalara zarar verirseniz laptopunuz garanti dışı kalabilir bu yuzden parca eklemek istediğinizde -yeterli bilginiz yoksa- bir bilene danışmanızı veya ASUS servislerinde ekleme yaptırmanızı tavsiye ederim. Garanti bitmeden termal macun yenileme işlemlerini yapmayın. Soğutucu blokları sokmeniz cihazın garanti dışı kalmasına sebep olabilir. Bu yuzden bakım işlemlerini ASUS servislerinde yaptırın.
Şuan bilgisayarla ilgili bazı sıkıntılar yaşadığım icin oyun testlerini paylaşmadım. Fakat istediğiniz oyun testleri varsa ilerleyen zamanlarda oyun testlerini yapıp konuya ekleyebilirim.
Bana gore laptopun değerlendirmesine gelirsek;
+ Bu fiyat segmentinde GTX 1050 Ti ekran kartına sahip pek bir laptop yok.
+ Bilgisayar genel kullanımda sessiz calışıyor.
+ Ses kalitesi guzel.
+ Klavyesi ışıklı ve bir şeyler izlerken belli bir sure sonra otomatik ışığını kapatıyor, fareyi hareket ettirdiğinizde yeniden ışığı yanıyor.
+ GTX 1050 Ti ekran kartına sahip olmasına rağmen cihazın beklediğimden ince olması.
+ Tasarımı ve malzeme kalitesi benim hoşuma gitti.
- Ekranı IPS olsaydı daha iyi olurdu. IPS olmasa bile geniş goruş acısına sahip bir TN panel de kullanabilirlerdi.
- İcinde gelen SSD'nin okuma hızı iyi olsa da yazma hızı SSD'lere gore duşuk.

Fiyatına gore alınabilir bir laptop ama ben Photoshop'la tasarımla uğraşacağım diyorsanız, ek bir monitorunuz yoksa, bu laptopu onermem. Tasarımcıysanız IPS paneli olan bir laptopa bakmanızı tavsiye ederim.
Butceniz biraz daha kısıtlıysa bundan daha ucuz olan FX553VE (1TB HDD, GTX 1050 Ti 2GB) modeline de bakabilirsiniz.
Şuan yaşadığım sıkıntıların duzelip duzelmemesine gore değerlendirmem değişebilir.
(Spoiler: Şuan yaşadığım sıkıntı darboğaz)
Laptop hakkında sorularınızı veya merak ettiklerinizi yazarsanız yardımcı olmaya calışırım.