Selam, Sosyal'de bircok bu kartı merak eden olduğu icin kartın tum detaylarıyla incelemesiyle karşınızdayım. Ayrıca merak ettiğiniz soruları aşağıdan sorabilirsiniz.

-Normal Kart-
Oncelikle Papara kart nasıl alırsınız diye başlayayım. Papara kart iki tur ile karşımıza cıkıyor. Bir tanesi normal İninal gibi şerit halinde olan uzerinde isim yazmayan, temassız odeme ozelliği olmayan ve herhangi bir para cekme olayını yapamadığınız kart. Bu kartın fiyatı 4.90 TL. İnternetten n11, gittigidiyor gibi sitelerden ve ayrıca TveK, D&R gibi mağazalardan satın alabilirsiniz.

-Sozleşmeli Kart-

Diğer kart ise uzerinde isminiz yazan, uzerinde bir cip olan, temassız odeme ozelliği olan, ayrıca tum ATMler'den para cekebileceğiniz kart. Bu kartın fiyatı ise 10 TL. Bu kartı Paparanın kendi sitesinden alıyorsunuz. Sipariş vermeden once hesabınızda 10 TL olması gerekiyor. Sipariş verince parayı cekiyor ve iki iş gunu icerisinde kargoya veriliyor. Aktif Kurye diye bir şirket ile geliyor kart. Kart yaklaşık 10 gunde geldi. Kurye muşteri hizmetleri vs vasat ancak en azından benim kartı getiren kişi biraz ilgiliydi. Yarım saat kapıda bekledi evde olmadığım icin. Kartın yanında bir sozleşme var o yuzden kartı sadece siz alabilirsiniz. Kart geldikten sonra papara otomatik olarak size kartınızı aktif edin diye bir e-mail gonderiyor. Ve hesabınızın turu sozleşmeli olarak değişiyor.

-Mobil Uygulama-

Papara'nın uygulamasına gelecek olursak bence gayet kullanışlı bir arayuzu var. Gayet guzel calışan bir uygulama. Parmak izi ile girişi destekliyor. Para yukleme, para cekme gibi bircok işlemi yapabilirsiniz.

-Kullanım-
Papara'nın avantajlarına gelecek olursak tum sitelerde geciyor ancak kendileri biraz abartıyorlar. Orneğin tum bankaların ATM yerlerinden para yukleyebileceğiniz yazıyor. Ancak tum banklar maalesef yok. Belirli bankalar var aşağıda verdiğim resimde hanki banka ve hesap numaraları yazıyor. Şoyle bir durum var eğer bir bankada hesabınız var ise ve papara'ya para atmak istiyorsanız hesap adlarınız aynı olmalı. Cevrenizden birinin hesabından papara hesabına para gonderemezsiniz. ATM yukleme limiti var. Genelde her ay icin 2.000 TL oluyor. Bu limiti gecince ATM yuklemelerini kabul etmiyor. Banka hesabından yukleme limiti 250.000.000 TL, gayet yuksek bir değer ama dediğim gibi sizin adınıza bir hesaptan ancak işlem yapabilirsiniz. ATM yukleme olayı şoyle gercekleşiyor ATM'den papara'nın vermiş olduğu hesap numarasına para atıyorsunuz. Papara kendi hesabına para gecince kendi sistemlerinden sizin kartınıza para aktarıyor. Ancak acıklama kısmına papara numaranızı yazmanız gerekiyor. Kendileri her ne kadar 15 dakika icinde aktarım olacağını soyleseler de ben yaptığım işlemlerde en az 1 saat surdu. Ama sonuc olarak geldi. Yuksek
meblağalı işlemler de yaptım aşağıda resimlerini koyduğum gibi herhangi bir sıkıntı olmadı. Ayrıca banka hesapları gibi kartın herhangi bir kullanma limiti yok. Bende ayrıca bir başka bankanın banka kartı vardı 1.000 TL işlem limiti vardı ve arttırma şansım yoktu. Ancak papara muşteri hizmetleriyle goruştuğume gore hesabınızda ne kadar para varsa o kadar işlem yapabilirsiniz. İşlemlerimde herhangi bir sıkıntı olmadı. Kart geldiği zaman 3d kod gelmiyordu. Muşteri hizmetleriyle konuşmamdan sonra sorun cozuldu ve bir cok işlem yaptım.

-Avantajları-

Papara bazen bazı guzellikler yapıyor. Orneğin karttan yaptığınız 75 TL ve uzeri alışverişlerde 10 TL geri odeme yapacağını duyurmuştu. Geri odeme yaptı aşağıda kanıtı var. Ayrıca ayrı bir kampanya olarak 25 TL ve uzeri alışverişlerde 5 TL geri odeme yapacak. Bunları kendilerinin sosyal medya hesaplarından gorebilirsiniz. Bazı sitelerle anlaşmalı olarak indirim sunuyorlar. Gamesultan, bynogame benzeri sitelerde bir ara 20 TL yuklemeye 5 TL daha yukleme yapıyordu. Bazı sitelerde ciddi indirimler sunuyor. Bu konuda da gayet başarılı ve sozunde duruyor.

-Dezavantajları-

Muşteri hizmetlerine bağlanmak bazen ciddi anlamda zor oluyor. 1 saat beklediğim zamanlar oldu. Bu konuda biraz yavaşlar. Ama nispeten yeni bir sistem olduğu icin cozuleceğini umuyorum. Para yukleme işlemlerinde belirttiğim gibi vaat ettikleri surede karta para aktarımını sağlamıyorlar. Biraz işler gec yuruyor ama ben memnunum. Kartı almayı duşunenler icin iyi bir inceleme olduğunu duşunuyorum. Sorularınız varsa aşağıdan yorum olarak yazarsanız bildiğim kadarıyla cevap veririm.