Oyun testlerimin yanında sizlere bilgisayarın artı ve eksi yonlerinden bahsetmek istiyorum.
(+)Şık bir tasarıma sahip her şeyden once. Klavyesi gercekten hoşuma gitti. Kullanımı rahat.
(+)Oyun anında ısınan ekran kartı ve işlemci gibi iki onemli bileşeni oyunda daha az olarak kullandığımız Numpad tarafına yerleştirmişler. Basit bir şey gibi gorunebilir ama bu cok onemli bir ozellik bence. WASD tarafında herhangi bir ısınma yok ve saatlerce oyun oynadığımda elimi rahatsız edecek herhangi bir etken de oluşmuyor.
(+)Saatlerce oyun oynamaktan bahsetmişken buradan devam edeyim. Fortnite, League of Legends, CS:GO, Need for Speed Payback oynadığım oyunlar arasında. Ozellikle Fortnite'da ciddi vakit geciriyorum. Testlerde daha net paylaşırım sıcaklıkları ama ısınma gercekten minimum duzeyde. Bilgisayar gercekten ısınmıyor gibi bir şey. En cok memnun olduğum nokta da bu olabilir hatta.
(-)Bilgisayarın en buyuk eksisi HDD. Eğer cok guclu oyunları oynamak istiyorsanız performansa golge duşurebiliyor HDD. Eğer butceniz olursa SSD takviyesi bilgisayara seviye atlatacaktır. Eğer benim gibi orta duzey bir oyuncuysanız o kadar hissetmiyorsunuz bu farkı.
Temel olarak aklıma gelenler bunlar. Ben indirimde yakalayıp 3600 Turk lirasına almıştım. Bu fiyat civarında iyi bir tercih olduğunu duşunuyorum. Tavsiye ederim kesinlikle. Lafı daha fazla uzatmadan testlere gecmek istiyorum.
Need for Speed Payback
Sistemim icin elimde bulunan oyunlarda top nokta olduğunu duşunduğum oyun bu. Bundan oturu bu testi de yapmak istedim. Bir de not duşmek isterim ki testi Geforce Experience'nin optimum dediği ''Low'' ayarlarda yaptım testi. Kayıt yapmadığım şekilde oyuna girdiğimde ''Medium'' ayarlarda stabil bir şekilde 60 FPS oynayabiliyorum. Sıcaklık değerleri de gayet iyi ve bu beni fazlasıyla memnun etti. 12-13 dakikalık bir testi yanlışlıkla sildim. İkincisinde o kadar dayanamadım ve 6 dakika oldu.
Counter Strike : Global Offensive
Bu oyun da buyuk bir kitlenin oynadığı klasik bir oyun. Bu sistemde cok rahat şekilde oynayabileceğimi biliyordum. İsteneceğini duşunduğum icin de testi gercekleştirmiş bulundum. ''Yuksek'' ayarlarda 130-140 FPS civarında oynandığını goruyorsunuz. Sıcaklıklar da gayet iyi durumda.
Fortnite
Benim de zevk alarak oynadığım, son zamanların yukselen yıldızı olan Fortnite ile de bir test gercekleştirmiş bulunmaktayım. Videoda da goreceğiniz gibi ''Orta-Yuksek'' karışık ayarlarda gayet stabil (60 FPS) oynayabiliyoruz oyunumuzu. Sıcaklıklar diğer oyunlardaki gibi gayet iyi.
Şu anlık bu testleri gercekleştirdim. Elimde cok yeni oyunlar yok. Test gercekleştirmemi istediğiniz bir oyun varsa aşağıda paylaştığım goruntulerden secip soyleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olacağım sizlere.
Burada sona eriyor yazım. Goruşlerinizi iletebilirsiniz bana, bundan memnun olurum. İyi gunler diliyorum hepinize.