Henuz yeni kurduğum sistemi sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı, onerilerinizi, hatta ileriye yonelik tavsiyelerinizi almak istedim. Sistemin tamamını, ikisine de tamamen tesaduf eseri rastladığım Hepsiburada ve Vatan Bilgisayar KDV indirim kampanyalarından aldım. Amacım maliyeti olabildiğince azaltarak alabileceğim maksimum performansı sağlayabilmekti. Listelediğim tum urunlerin toplamı 7000 lira ediyor.
İşlemci: Intel Core i5 8600k
İşlemci Soğutucu: Rampage Wind Chill-420 Cift Fan
Ekran Kartı: MSI GTX 1080 Aero
Anakart: MSI B360M Gaming Plus
RAM: Corsair Vengeance 2x8 Gb 2400Mhz
SSD: Corsair Force LE 120 Gb - 550 Mb/s Okuma 500 Mb/s Yazma
HDD: WD Caviar Blue 3,5" 1 Tb - 64 Mb Cache 7200 Rpm
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
Guc Kaynağı: Xigmatek Calibre 600W 80+
Fark edilebileceği gibi maliyeti duşurebilmek icin bazı parcalardan kısmak zorunda kaldım. En zayıf halkaların da anakart ve guc kaynağı olduğunu duşunuyorum. Bu ikisini ileride değiştirmem cok olası. Ozellikle guc kaynağından pişman oldum diyebilirim. Kasanın fanları ve işlemci soğutucusu neredeyse hic ses cıkarmıyorlarken guc kaynağının sesi biraz cok duyulabiliyor. Acıkcası cok rahatsız edici seviyede değil ama kasanın ve soğutucunun sessizliğini gorunce guc kaynağına biraz uzulmedim değil.
Konusu acılmışken beni en cok şaşırtan parca işlemci soğutucusu oldu. 160 lira gibi cok uygun bir fiyata aldım ve cift fanlı soğutması işlemciyi cok iyi soğutuyor, gurultu de cıkarmıyor.
Goruşlerinizi bekliyorum.