Cooler Master MasterFan PRO 140 Air Flow RGB
Kutu iceriği olarak vidalar ve kullanma klavuzu cıkıyor gorsel kirlilik olmasın diye paylaşmadım onları. Fanımıza gelince kasanızda 140mm fan yuvası varsa, sessizliğe onem veriyorsanız ve RGB istiyorsanız bu fan tam size gore. Fan kasamda maksimum devirde 900-950 RPM civarlarında donuyor ve sesini zor duyuyorum. Fanımız maksimum 800-900 RPM donuş hızına sahip. Performans olarak iyi egzoz gorevi gorduğunu soyleyebilirim. Anakartınız da RGB soketi yoksa ya da RGB kontrolcunuz de yoksa fanın ışıklarını manuel olarak ayarlayabiliyoruz. Fotoğrafta gorulduğu gibi fanımızda 3 kademe mevcut. RGB desteğiniz yoksa fan ışığımızı kırmızı ve mavi olarak kademesine getirip belirleyebiliyoruz. Vidaları tutturduğumuz yerler sert değil. Yumuşak bir plastikten yapılmış sesi azaltması acısından, bukulebiliyor hatta. Bu 2 aylık surecte fanlar cok az tozlanmış. Buna ozel bir calışma yaptıklarını da duşunuyorum. Gorsellik ve sessizlik arıyorsanız bu fanı kesinlikle tavsiye edebilirim. Performansı da tatmin edici. Maksimum devirde 50-60 CFM değerlerine sahip. Bu fanın 120mm olan versiyonu da var onuda belirteyim. Fiyat olarak 100TL civarlarında bulunabiliyor. Kasalar icin bu fanı tavsiye edebilirim.
Cooler Master MasterFan PRO 120 Air Pressure RGB
Bu fanlarımız ise dar alanda etkili soğutma yapılması icin uretilmiş. Hava soğutucular ve sıvı soğutucu radyatorleri icin ideal. Bu fanları Corsair H100i GTX ile birlikte kullanıyorum ve işlemcim i5 8600K. Sistem boştayken işlemci 30-35 derece arası fanlar ise 700-800 RPM arası donuyor, sesini hic duymuyorsunuz zaten. Oyunlarda ise işlemci 45-50 derece arası fanlar ise 1000-1200 RPM arası donuyor. Ses olarak hafif bir titreşim hissediyorum bunu da kasayı koyduğum zemine bağlıyorum. Stres testlerinde ise işlemci 65-70 derece aralarında seyrediyor, fanlar 1200-1500 RPM arası donuyor. Ses olarak gene titreşim hissediyorum, birazda ses cıkarıyor haliyle. Fanlar zaten maksimum 1500 RPM donuyor. Bu fanları sıvı soğutmalarınız icin hem performans hem gorsellik hemde sessizlik acısından kesinlikle oneriyorum. Fanın kutusunu ve cıplak halini koymadım. Ustteki fan ile aynı tasarıma sahip sadece fan yaprakları farklı. Işıklandırma olayı da ustteki fan gibi manuel olarak ayarlanabiliyor. Bu urunun F/P urunu olduğunu duşuyorum. 100TL civarı fiyatlara bulabilirsiniz. Kıyas olarak Corsair SP120 fanlarla kıyasladım ve ses olarak gercekten farkını ortaya koydu. Genel olarak MasterFan Pro RGB serisi sessizlik, performans ve guzel RGB deneyimi sunuyor. Genel olarak sessiz bu fanlar. Bu fanları kasa fanı olarak kullanmanızı onermiyorum. Corsair'in gereksiz pahalılaştığı bu gunlerde Cooler Master fanları tercih etmenizi oneriyorum. Corsair'den geri kalır yanı yok. Her anlamda tatmin ediyor. Sakın bu markanın hayranı olduğumu falan duşunmeyin. Kasamda 4 tane de Corsair marka fanlar takılı.
Cooler Master RGB Led Controller
Bu urun tekil olarak 200-250TL arasında satılıyor. Fanlar ile birlikte kit olarak almanızı tavsiye ederim daha uyguna gelmiş olur. Kutu iceriği olarak 4 tane RGB uzatma kablosu, usb bağlantı kablosu cıkıyor. Gucu ise SATA ile veriyoruz. 4 tane RGB fanı ve Led şeritleri bu kontrolcuye bağlayabiliyoruz. Kasa icerisinden cıkarıp fotoğrafını cekemedim malesef. Kontrolcuye 1 tane de Phanteks Halos RGB bağlı. CM fanlar ile senkronize bir şekilde calışıyor. Bu kontrolcuye farklı marka RGB fanlarınızı ve RGB Led şeritlerinizi rahatlıkla bağlayabilirsiniz. Yazılımına gecelim.
Kullanımı cok basit bir yazılımı var. Fanları tek tek ozelleştirebiliyorsunuz. Static modunda fanları istediğiniz renkte aydınlatabilirsiniz. Geciş modu, nefes alma modu falan sizlerinde bildiğiniz modlar. Yazılımın kullanımı cok kolay bu yuzden fazla detayına girmeye gerek olduğunu duşunmuyorum.
Urunlerin kutuları bu şekilde. Fotoğrafı cok onceden cekmiştim. Termal macunda cıkmış.
Eskiden cektiğim kasa fotoğrafları vardı. Fanların aydınlatma gucunu gostermek icin 1-2 tane fotoğraf paylaşacağım.