Herkese merhaba, kasamın gelmesi ile uzun suredir topladığım sistem son buldu. Sistemin Parcalarını tek tek aldım ve indirimleri takip ederek daha ucuza gelmesini sağladım. Sistemde kararsız kaldığım tek nokta kasa oldu. NZXT S340 Elite ile Corsair 400C arasında kaldım fakat S340 elite oldukca buyuk bir kasaydı ve adeta sıvı soğutucu icin tasarlanmış. Eğer bir sıvı soğutucu yoksa sistemde, kasa oldukca boş gorunuyor. Corsair 400C ise tamamen minimal ve sade bir kasa. Biraz kucuk olduğu icin kablolama sıkıntısında uğraştırıcı oluyor. Sistemin ozelliklerine gelecek olursak:
Ryzen 5 1400 (630 TL) MSİ B350 Tomahawk (450 TL) Msi GTX 1060 Gaming X 6 GB (1.300 TL) Corsair DDR4 2400 MHZ Ram (430 TL) Corsair 400c (480 TL) Cooler Master B500 guc kaynağı WD 1 TB 7200 RPM Harddisk (215 TL) Sistemim bu şekildedir. Bu fiyatlar neden bu kadar diye soracak olan arkadaşlara ekran kartı gecen seneki dolar kuru uzerinden alındı aynı şekilde işlemci ve diğer parcalar Black Friday ve yılbaşı indirimlerinden alındığı icin bu kadar ucuz. Ayrıca kasa icine beyaz RGB yapmayı planlıyorum bu sebeple anakart girişine uygun LED şerit onerilerinizi bekliyorum.