Normalde RAM'leri Eylul'den beri kullanıyorum, ama incelemek bu zamana nasip oldu.
Kullandığım 2666 MHz Kingston bellekler icin iade kararı cıkınca, yeni bir RAM arayışına girmiştim;
Corsair Vengeance RGB 2x8GB Bellek Nasıldır?
Tabii o zaman bu urun 650 - 700 TL civarında geziyordu. Ben de WebdenAl sitesinden 650 TL'ye almıştım. İyiki de milletin lafına uyup, '' Yaw kardeşim Intel sistemlerde MHz etki etmiyor'' diyip, duşuk MHz'li RAM almamışım.
Hem yuksek MHz'nin meyvesini aldım, hemde RAM'leri ucuza almış oldum Zira şu an şaşırtıcı bir şekilde 1000 TL olmuş;
Corsair Vengeance RGB 2x8GB Bellek (CMR16GX4M2C3000C15) RAM
Neyse, incelemeye donelim.
Urunun kutusu Corsair sık kullanmaya başladığı ''sarı renkli tema'' ya gore dizayn edilmiş. Uzerinde bilgiler vs. var. Sergilemek icin guzel kutu;
İcinde RAM'ler, plastik bir muhafazada geliyor. Şahsen bana korumasız geldi.
RAM'lerimizi cıkarıp yakından bakalım;
RAM'ler mat siyah boyalı ısı yayıcıyla ortulmuş. Cizilmeye musait ve toz belli ediyor. Uzerinde RGB şerit led ve onun uzerinde ızgara var. Izgarada logo olduğundan, cıkartılıp dondurulebilir şekilde yapılmış. Guzel bir ayrıntı.
RGB LED şeridinin ustundeki kısım cıkarılabiliyor.
Izgaralar ve logo.
Ayrıca urunun uzerindeki RGB LED'leri, Corsair Link programı ile kontrol ediyorsunuz. Bu programda anlaşılır ve guzel. Ayrıca hem RAM'in hız ve sıcaklık gibi bir cok değeri, ve sistemin değerlerini gosteriyor.
Sonuc olarak başarılı bir urun. İyiki de 3000 MHz almışım diyorum, zira hem oyunlarda hem de render esnasında farkı hissediliyor.
RAM'leri XMP modu acık bir şekilde 3200 MHz'de stabil olarak kullanıyorum.
Sorularınız varsa, cekinmeden sorabilirsiniz. Umarım iyi bir inceleme olmuştur.
Dosya Ekleri