Merhabalar, 2 aydır kullanmış olduğum klavyemin incelemesini yapacağım

A-) Tasarım:

1-) İlk Bakış:
Benim isteklerim arasında tuşların iskeletten cok fazla yuksekte olmaması idi ve buna en yakın mekanik klavye buydu. Klavyenin dış gorunuşu oldukca yakışıklı ve aydınlatması sadece tuşların uzerinde. Yani iskeletin altında ışık cok cok az geliyor ve bu benim icin bir artı. Oyun oynarken de zaten kapatıyorum ara sıra. Gozumu alıyor

2-) Multimedi Tuşları:
Dışardan bakınca ilk dikkat ceken nokta multimedi tuşları. Burada :
- Butun sistemin sesi kapatıp acma
- Butun RGB aydınlatmayı kapatıp acma
- Ses kısıp acmak icin bir silindir
- Videoyu veya muziği durdurma
- Videoyu veya muziği atlama veya ileri - geri sarma
- Butun aydınlatmayı kapatma
- Game Mod'u acmanızı sağlayan tuş(ları) mevcut.

3-) Tuş Duzeni:
Tuşların yapısı sayesinde eliniz tuşa goturmuyorsunuyz resmen o size geliyor. Uzaktaki tuşların yakın olması icin daha yuksekteler. Şurda bir oneri yapayım; eğer klavyeyi temizlemek icin butun tuşları sokecekseniz takmanız biraz sıkıntılı. Mesela W ile M tuşları tıpa tıp aynı sadece yukseklik farkları var. Yerlerini bulmanız biraz sıkıntılı.

4-) Kablo Kalitesi:
Orgulu kablo ve klavye ile USB girişinde destekler var. Kablosu oldukca sağlam.

5-) RGB Aydınlatma:
RGB aydınlatma icin bir cok seceneği Logitech Gaming Software uzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Yıldırım efektinden tutun da ateş yanma efektine kadar bir cok hazır profil mevcut. İsterseniz kendiniz de ayarlayabilirsiniz. (Biraz zor benden soylemesi )

B-) Mekanik Anahtarlar
Klavyede Romer-G mekanik anaktarları kullanılıyor ve Logitech G'nin kendi resmi sitesinde;
- Logitech ozel Romer-G™ mekanik anahtarlar, standart mekanik anahtarlardan %25 daha kısa basım suresinin olduğu
- 70 milyon tuş vuruşuyla test edildiği
- Standart mekanik tuş anahtarlarından %40 daha dayanıklı olduğu belirtilmiş.

Kaynak : Logitech G810 Orion Spectrum RGB mekanik oyun klavyesi

Peki kimler bu mekanik anahtarları tercih etmeli?
- Mekanik olmasını ve diğer mekanik klavyelerden biraz daha sessiz olmasını isteyen herkes tercih edebilir. Bu arada bir hatırlatma yapayım. Hissiyatı Cherry MX kadar keskin değil ama size o ''tık'' sesini hissettiriyor.

Ekstra : Game Mode
Oyundayken Windows tuşunu kitliyor. Boylecek yanlışlık basınca oyununuz alta inmiyor. Aydınlatmayı kapatıp acma tuşunun hemen yanında.

Sonuc Değerlendirme :
Artıları

- Uzun basım omru
- Kaliteli malzeme kalitesi
- Başarılı RGB aydınlatma
- Multimedia tuşları
- El hizasına gore tuş duzeni
- Orgu kablo
- Oyun modu
- Anlaşılabilir klavye yazılımı

Eksileri
- Tuşları cıkarması zor.
- Normal yukseklikte oturuyorken Caps Lock, Num Lock ve Scroll Lock tuşları F9, F10 ve F11 tuşlarının arkasında kaldığı icin gozukmuyor.
- Bilek desteği yok (benim icin sıkıntısı yok fakat cıkarılabilir bir destek olsaydı guzel olurdu).
- Bir USB veya jak girişi bulunsaydı hoş olurdu.
- Cok fazla tozlanıyor.

İncelememin sonuna geldik. Bayağı yoruldum. En yakın zamanda Steelseries Arctis 3 incelemesi de yapacağım. Hoşca kalın.

Adı Fred. Bayağı meraklıdır kendileri