Urunumu QP Bilişimden aldım, ayrıca yanında Phanteks Sleeve kablo seti de aldım. İkisi birlikte 525 liraya geldi. Ayrıca bir de internetten bulduğum mıknatıslı RGB LED şerit aldım. (50 santimetre.) Kendisi benim gibi kalitesiz yapışkanlı ve kağıt gibi ince şerit LED'lerden isyan edenler icin ilac gibi bir urun oldu. Kasa dışında bu iki urune de değineceğim.
Oncelikle kasanın kutulaması guzel. İki koli ic ice etrafında strafor kopukler ile birlikte geliyor.
Kasanın tum aksesuarları harddisk kızağında ufak bir kutu icerisinde poşetlenmiş olarak geliyor. Temperli cam ambalajlı bir bicimde fakat kasaya monte halde geliyor. Bunun dışında cam uzerinde bulunan yapışkanlı uyarı kısmını dikkatli cıkartmak gerek, yapışkanları ustunde kalabiliyor. Islak bir sunger ile rahatca cıkartabilirsiniz.
Kasanın ozelliklerine gelecek olursak. Oncelikle fan ve radyator desteğinden bahsetmek istiyorum. On tarafa 3 x 120mm veya 2 x 140mm fan takılabiliyor, aynı zamanda 240, 280 veya 360mm radyator takılabiliyor.
Ust tarafa 3 x 1200mm veya 2 x 1400mm fan takılabiliyor - aslında 3 x 140mm'de takılabiliyor - aynı zamanda 120, 280 veya 360mm radyator takılabiliyor.
Arka tarafa ise 120mm veya 140mm fan ile radyator takabilirsiniz. Ayrıca en hoşuma giden ozellik ust tarafa takılacak fanlar icin cekmeceli bir sistem oluşturmuşlar. Bu cekmeceyi cekip fanlarınızı takıp geri iterek yerine sabitliyorsunuz. Ust taraftaki fanlar ile CPU kablosu ve anakartın PCB'si arasındaki boşluk guzel ve tatmin edici. Kurulumu daha rahat bir hale getiriyor.
Guc kaynağı ve Harddiskleriniz gizli bolmede. SSD modulu tak cıkar şekilde, fotoğrafta gorunen kısma yerleştirip yerine ittiriyorsunuz. Yalnız kasa iceriğinden 1 adet 2.5 inclik SSD modulu cıkıyor. Aynı zamanda harddisk kutusu ise 2 kızaklık. Benim icin sorun değil fakat bol HDD'li SSD'li sisteme sahip kullanıcılar bu durumu not etmeli.
Kasanın ic hacmi oldukca muazzam, geniş ve ferah. Sıvı soğutmam biraz kalın bir radyatore sahip ayrıca push-pull yapıda. Buna rağmen ekran kartım ile arasındaki mesafe oldukca fazla ki bahsettiğimiz ekran kartı 29 santimetre. Bu yapıda sıvı soğutmalar ve geniş ekran kartı sahipleri icin NZXT S340, Phanteks P300 gibi modeller ufak kalıyor.
Ekran kartının kabloları icin gizli bolme ustune guzel bir kablo deliği konulmuş. Tum kablo geciş delikleri kapalı bir bicimde fotoğrafta gorulduğu gibi.
Kasa, biri onde biri arkada olmak uzere 2 adet 140mm'lik Phanteks Premium fanlar ile birlikte geliyor. Ben on taraftakini sıvı soğutmamdan dolayı cıkarttım. Fanlar yuksek devirlerde bile oldukca sessiz.
Bunun dışında Sleeve kablolar cok hoş bir goruntu sağlıyor. Guc kaynağım yarı moduler fakat bu onemli değil. Uc uca ekleyerek de takabilirsiniz sorunsuz bir bicimde. Phanteks bu kabloları tek ve cift renkler şeklinde set halinde satıyor. Fiyatı 95 lira civarı. Paket iceriği bir adet 24pin anakart guc bağlantı kablosu, iki adet GPU icin 6+2 pin bağlantı kablosu ve bir adet 4+4 CPU bağlantı kablosu şeklinde.
Bir diğer urun ise 50 santimetrelik mıknatıslı, yapışkansız RGB şerit LED. Bu LED siyah silikonlu PCB icinde geliyor. Sağlamlık hissiyatı ust duzey olduğu gibi mıknatısları da oldukca başarılı. Bağlantı doğrudan şerit lede takılan molex kablo ile guc kaynağına takılarak yapılıyor. Uzaktan kumandalı.
Toparlamak gerekirse iyi ki almışım dediğim bir urun oldu bu kasa. Duşunen arkadaşlara tavsiye ederim. İncelemeye aklıma geldikce eklemeler yapacağım.