Yaklaşık 1 ay once Nanokatolog sitesinden 320-350 TL civarlarında Cooler Master MasterLiquid Lite 120 satın aldım ve maalesef birkac aksaklıktan dolayı 2 gun once montajını yapabildim. Yaşadığım aksaklıklar olsun, sorunlar olsun performans olsun ve bircok şeyi sizlere anlatacağım.
Oncelikle urunu Nanokatolog ustunden satın aldım ve daha sonra stoklarda olduğu icin 3 gun icinde elime ulaştı. Kargo olarak 2 secenek var biri Aras Kargo diğeri ise Yurtici Kargo. Şahsen Hepsiburada'dan alışverişi yaparım ve Aras Kargo illallah ettirdi.
Bu yuzden Yurtici Kargo'yu tercih ettim.
Kargoya verildikten sonraki gun akşam urunu teslim aldım.
Fakat urun geldikten sonra montaj icin anakart uzerindeki braketler yoktu.
Sistemi topladığım ilk gun sallamıştım bir daha kullanmam diye.
Yani siz siz olun değersiz bile olsa o parcayı atmayın 1 ay zaman kaybettim cunku.
İnternette bir cozum arıyordum hatta foruma konu acmıştım. Buradan bakabilirsiniz. Alıcı - AM4 Braket
N11.com'da bir braket buldum. Sanırım AM3 icindi.
Gorunuş olarak AM4'e benziyordu fakat yanlarda plastikleri vardı. Aklımdan gelince oraları kesip kullanmak geldi.
Urunu sipariş ettim. 2 gun sonra elime ulaştı ve yine husran bilin bakalım ne oldu? 1 CM ile uyumuyordu kısa geliyordu.
Urun olmayınca cok uzuldum ve başka carem kalmamıştı sadece tek bir cozum vardı o da AliExpress.
AM4 icin uyumlu braket bulmuştum fakat ne zaman geleceği malum. Siparişi verdim cunku başka imkan yoktu urun TR'de yok.
Aradan 1 ay gecti ve urun elime ulaştı. ( Yaklaşık olarak 20.06.2018 tarihinde.)
Geldiği gun cok sevinmiştim fakat tasarımsal olarak sorun yarattı rengi sarıydı bende aman boş ver buna da şukur dedim ve taktım.
Sonuc olarak uyumluydu ama rengi sarıydı siyah anakarta gitmiyordu. ( ROG STRIX B350-F )
Urunu taktıktan sonra test işlemine tabii tuttum. İşlemci ( R3 1300X ) boşta iken 32-36 derece arasında gidip geliyor.
Cinebench R15 testinde stok soğutucu ile 430 puan alıyordu. Sıvı soğutucu taktıktan sonra 498 puan almayı başardım. Bu arada test surecinde sıvı soğutma ile Maks. 52 dereceyi gordum fakat stok soğutucu ile 70'lere kadar cıkıyordu.
Şu anlık sadece BF1 testi yaptım. Ayarlarım orta-high arasıydı. Genel olarak ortalama 48 en duşuk 44 en yuksek ise 51 dereceyi gordum.
Şimdilik test olarak bu kadar ilerde daha fazla test yapacağım ve sizlerle paylaşacağım.
Artı yonlerine gelirsek:
+ Fiyat segmenti gercekten cok iyi ben 320-350 TL civarına satın aldım. Şu an 406 TL fiyatı bulunmakta ama siz 240 MM olanı satın alın fiyatı 480 TL.
+ Soğutma performansı 120 MM olan soğutucular arasında orta derecenin biraz ustu denebilir.
+ Kalın radyatore sahip.
Eksi yonlerine gelirsek:
- Fan cok sesli calışıyor orta ayarlarda calıştırmanızı tavsiye ederim 1500 RPM'i gecince ses yapıyor.
- Borular biraz allaha emanet gibi duruyor ama değil. Daha iyi olabilirdi.
Şimdilik soyleyebileceklerim bu kadar.
Urunlerin linkini aşağıya bırakıyorum.
240 MM: Cooler Master MasterLiquid Lite 240 Sıvı İşlemci Soğutucu MLW-D24M-A20PW-R1 - Nanokatalog
120 MM: Cooler Master MasterLiquid Lite 120 İşlemci Soğutucu MLW-D12M-A20PW-R1 - Nanokatalog
Cooler Master MasterLiquid Lite 120 Kullanıcı Yorumu
İncelemeler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Cooler Master MasterLiquid Lite 120 Kullanıcı Yorumu