Oncelikle bu ISS'e gecişimden bahsedeyim;
Ben 1-2 yıldır Turknet'e gecmeyi planlıyor ve araştırma yapıyordum fakat gecmem imkansızdı cunku Telekom da taahhut surem vardı. Gectiğimiz ay Telekom da internetim yoktu ve muşteri temsilcisini aradığımda boyle bir kullanıcı yok dediler yani bana sormadan, bilgilendirmeden hattımı komple kapatmışlar ve bir nedeni de yok. Tabi bu benim işime gelir dedim direk Turknet mi Milleni'ye mi gecmeliyim diye araştırma yaptım ikisinin de taahhutu olmadığı icin ikisini de test ederim kalmak istediğimde kalırım dedim ve Turknet'i sectim 1 aydır kullanıyorum.
Bir ay icindeki muşteri hizmetleri deneyimlerim;
Bu bir ay icinde yaklaşık bir iki tane sorunla karşılaştım ve hepsinde de muşteri temsilcisine ulaşmayı denedim olmadı. Bu firmada sesli kayıt sistemi varmış yani canlı bir destek alman icin ilk once sorununu bildiren bir sesli kayıt atacaksın sonra seni arayacaklar veya sitelerinden destek kaydı acacaksın. Ama ben ikisini de yapmayıp Facebook grubundaki arkadaşlardan yardım alarak maksimum 10-20 dakika da sorunu cozdum tabi soruna gore cozum sureci uzayabilir.
Hız konusuna gelirsek eğer;
35Mbps Download ve 3Mbps Upload alabiliyorum ve bugune kadar hızım 32Mbps'den duşmedi. Bazı yorumlara baktığımda akşamlarda İnternet hızının duştuğunu ve bundan şikayet ettiklerini gordum ki bende olmadığı icin bunu geciyorum. Bazılarının bildiği gibi AKK/AKN sadece aktif altyapılarındaki kullanıcılara değil altyapıda olmayan/olan herkese kalktığını bildirmek isterim. Bugune kadar 600GB indirme yaptım ve hic yavaşlama vs. olmadı.
Arkadaşlar bu Downloand hızınız mesela altyapınızda 100Mbps kaldırıyorsa ve YAPA da değilseniz de fazladan 15TL odemek şartı ile altyapının kaldırdığı en yuksek hızı alabilirsiniz yani 79TL'ye.
Sonuc olarak;
Eğer bir sorun olduğunda bir ofke ile telefondan muşteri hizmetlerini aramak ve canlı destek ile konuşmak istiyorsanız bu şuan icin Turknet de imkansız yani başka bir ISS secmekte fayda var. Fakat ben 1-2 gun beklerim sorunumu cozerlerse sıkıntı yok diyorsanız zam olmadan gecin derim.
Bu arada ilk fatura 120TL gelir bir de kurulum ucreti varsa 190TL sadece ilk fatura icin odemeniz gerekir
HIZ TESTİ