İlgincliğinin nedeni bir uyelik incelemesi. Yapma nedenim ise hicbir kaynak bulamamış olmam.
a)Siteye İlk Giriş: Resimde gorulduğu gibi Dunya satrancından haberler, istatistikler, her gun yenilenen gunluk bulmaca bulunuyor, haberlerin unvanlı oyuncular tarafından yazılması farklı bir kalite yaratıyor. Burayı tabii ki de "Sınırlı Uyeler" yani "Normal Uyeler" de girebiliyor.

b)Reklamlar: Sitede herhangi bir uyelik aldığınız anda tum reklamlar gidiyor, reklam eklentileri her reklamı da silemiyor.
c)Taktikler: Oncelikle 1 yıldır lichess.org'da takılmama rağmen chess.com'da uyelik aldığımda beni en etkileyen şey taktiklerdi. Ozenle hazırlanmıştı. Sınırlı uyeler de cozebildiği icin fazla anlatmaya gerek duymadım.
d)Dersler: Dersler bircok bolumde yazılı taktiklerdir kısaca, taktik sorusu cozmenizi istiyor ama neye dikkat etmeniz gerektiğini anlatıyor. Sınırlı uyeler de cozebildiği icin fazla anlatmaya gerek duymadım.
e)Gezgin: Ustaların maclarını incelemek/analiz etmek hic bu kadar kolay olmamıştı. Hamleleri yapın, isterseniz yapmaya devam edin veya onerilen hamleleri ve kazanma oranını inceleyin.

f)Analiz: Satranc maclarının ve sitelerinin vazgecilmesi mac sonu analizidir.Aldığınız uyeliğe gore analizin derinliği artar. Unutmadan soyleyeyim Azami analiz biraz uzun suruyor, favorim Derin analiz.
g)Videolar: 2000'nin ustunde bulunan videolar acayip derecede yararlı. Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura gibi SuperGM'lerin de videoları bulunuyor.

h)Turnuvalar: Tur veya zaman sistemli turnuvalar bulunuyor sitede, asla turnuvasız kalmayacaksınız.