Şimdi, telefonda Kirin 659 işlemcisi, 3GB RAM, 32GB depolama, 256GB'a kadar hafıza kartı desteği, 2 arka kamera var, birisi Portre modu icin yanılmıyorsam, metal tasarım, 2160x1080 cozunurluk, mono hoparlor bulunmakta.
Kağıt uzerinde de ele alındığında da bu telefonun tam bir fiyat performans olduğu anlaşılıyor zaten cunku Huawei'nin 2500 ve ustu fiyatlara sattığı P20 Lite modeli ile aynı işlemciyi barındırıyor icinde.
Tasarım olarak goze hitap ederken, uretim kalitesinin de hic kotu olmadığı belli oluyor. Gayet sağlam duruyor telefon.
Kullanım deneyi olarak ise ben bu telefonu 2 gundur kullanıyorum, ne ekranın parlaklığından, ne menu arası gecişlerden rahatsız oldum. Gercekten seri bir şekilde akıyor telefon.
Ancak klavyesi berbat. Gercekten berbat. Ben oldukca hızlı yazan ve bakmaya ihtiyac duymayan birisi olarak, telefonun klavyesinden illet etim. Ayarlarda yarım saat harcadım ve en sonunda kabul edilebilir bir hale getirdim. Parmakları orta boyutta olan biri olarak boyutsal sıkıntı yaşadım ki bunu basit bir klavye boyunu buyult seceneğiyle duzelttim ancak aynı zamanda bir tuşa bastığımda alakasız 3 4 harf yazma gibi sacma sorunları da vardı ki bunu cozmem uzun surdu. Autocorrect'i kapatmama rağmen devam eden sorunu da nasıl cozduğumu hala daha tam olarak bilmiyorum. Bir şekilde halloldu.
Asphalt Nitro, Spider-man ve bunun gibi 2 hafif oyun daha telefonda kurulu geliyor ki gorduğum kadarı ile telefonda yuklu gelen tek Google alakasız uygulama da onlar. Bunlar dışında ihtiyacınız olmayan, gereksiz yer kaplayan sacma uygulamalara yer verilmemiş.
Oyun performansına gelecek olursak; Asphalt Nitro falan tabii ki sorunsuz calışıyor. Ben de zorlamak icin PUBG mobil indirip denedim. Yanılmıyorsam en duşuk ayarlarında kasmadan oynadım ancak HD'ye aldığımda telefonun kaldırmadığını fark ettim. Yani oyun oynama gibi bir amacınız varsa ve bu oyunlar goreceli olarak sistem tuketiyorsa SnapDragon 600'lu modellere yonelmenizde fayda var, onun oyun performansı daha iyi cunku.
Telefon normal gunluk kullanımda ısınmıyor ancak oyun oynarken doğal olarak ısınıyor fakat el değmeyecek duzeye de gelmiyor.
Fotoğraf kalitesi genel olarak gecer notu alır. Fiyatına gore baktığımızda gayet başarılı diyebiliriz. Şu an cok kapalı bir hava var bulunduğum yerde, gun icinde acmazsa bu havada birkac fotoğraf cekip yuklerim.
3000 mAH boyutlu pili size tam bir gun yetiyor. Parlaklığın en sonda olduğunu ve ara ara oyun oynadığımı hesaba katarsak ben memnun kaldım.
Aklıma gelenler bu kadar, merak ettiğinizi sorabilirsiniz. Fotoğraf koyamadım şimdi, halletmeye calışacağım.
Ofiste denemek icin cektiğim ve PUBG'de oynadığım tek oyunda aldığım SS'i bırakıyorum. Talep uzerine başkalarını atarım yine.