Cihaz 5.6 inclik buyuk ekranına rağmen cok kibar duruyor. Sonsuz ekran olarak gecen cihazımda altta ve ustte yaklaşık 8-9mm'lik cerceveler mevcut. Ekran formatı olarak 18,5:9 olan ekran 720x1480(HD+)Pixel'e ve 294PPİ'a ve SuperAMOLED teknolojisinine ev sahipliği yapmakta. Cihaz icerisinde 18,5:9 ekran icin bir yazılım mevcut ve hemen hemen her uygulamayı ekrana dağıtmadan sığdırıyor. SuperAMOLED teknoloji sayesinde cihaz 720P'lik ekranına rağmen coğu 1080P IPS ekrana sahip cihazdan daha canlı ve kaliteli goruntu sunmakta.
Temel donanım kısmında cihazda Samsung Exynos 7 Octa 7870 kullanılmakta. Grafik işlemci olarak Mali-T830 MP1 bulunan cihaz, 3GB'lik RAM belleği ile coğu oyunun ustesinden gelmekte. Pubg gibi ağır mobil oyunlarda yok denecek kadar az bir donma yaşanmakta. Fakat bu donma oynanışı etkilememekle birlikte, cihazı zorlamama rağmen ısınma sorunu yaşanmıyor. Cihazda 32GB hafıza mevcut ve 256GB'ta kadar Micro SD-Kart desteği var. İthalatcı garantili olmasından oturu cift sim desteği mevcut.
Cihazda arka tarafta 13 megapiksellik F/1.9 diyafram değerine sahip muhteşem bir kamera konumlandırılmış. Pro cekim modu, spor modu gibi pek cok moda sahip olan bu kamera, gece dahil cok iyi işler başarmakta. On tarafta ise arka ile aynı diyafram değerine sahip 8 megapiksellik kamera bulunmakta. Arkayı bulanıklaştırma (selfie odağı) ozelliği bulunan on kamera, 3 kademeli olarak yanabilen led flaş ile birlikte muhteşem fotoğraflar cekmenize olanak sağlıyor.
Yazılım tarafına baktığımız zaman cihaz Android 8,0,0 Oreo ile geliyor. 8,0,0'a eşlik etmesi amacıyla arayuz yazılımı olarak Samsung Experience 8,5 kullanılmakta. Samsung'un Android 9.0 guncellemesini alacak cihazların listesinde Galaxy J6 cihazım da mevcut.
Guvenlik olarak arka tarafta kameranın hemen altında parmak izi sensoru bulunmakta. Bu sensor yaklaşık 0.5 saniyede parmağı okuyup cihazı acıyor. Parmak izi dışında yuz tanıma ozelliği mevcut. Yuz tanıma ortalama olarak 1-1,5 saniyede yuzu okuyup cihazı acmakta. Ne yalan soyleyeyim geceleri pek iyi calışmıyor.
Batarya ve şarj kısmına geldiğimiz zaman cihazda 3000MAH'lık cıkarılamayan bir batarya bulunmakta. İlk başta 5,6 inclik bir cihaz icin az gozukse de, 720P'lik ekranın az guc tuketimi sayesinde yoğun kullanımda 1 gunu biraz zor da olsa cıkarmakta. Oyun oynamadığım zaman guc tasarrufunu acarak bir gunu rahat bir şekilde cıkarıyorum. Cihaz olcumlerime gore 3 saat 10 dakika gibi bir surede şarj olmakta. Bunun sebebi ise kutudan cıkan şarj adaptorunun 5V 1A olması. Benim acımdan sorun olmuyor. 1 gunu cıkardığı icin geceden geceye takıyorum.
Genel olarak kısa bir ozet gecersek;
Her turlu oyunu acabilen, muhteşem bir ekrana sahip, kamera konusunda sizi asla uzmeyecek, yavaş şarj olan fakat bir gunu cıkarabilen guzel bir cihaz. Bu fiyat segmentinde parasını sonuna kadar hak ediyor. Almayı duşunen arkadaşlara faydam dokunduysa ne mutlu bana. Başka bir incelemede goruşmek uzere. Yazmayı unuttuğum veya merak ettiğiniz bir şey olursa yazın gorur gormez donuş yaparım.