Merhabalar,
Oncelikle yaşadığım sorundan anlatmaya başlamak istiyorum daha sonra "NetSpeed"i inceleyeceğiz.
Yaklaşık 7-8 aydır TurkNet kullanmaktaydım ve aldığım hız teoride 16Mbps, gercek kullanımda ise 10Mbps'di. TurkNet'in kendi sitesine girip hız sorgulattığımda alabileceğim hız 34Mbps gozukuyordu, bu durumda "-Neden cok para verip duşuk hızlı internet kullanıyorum ki?" sorusunu sordum kendime. Hemen muşteri hizmetlerini arayıp (Bu arada kesinlikle duşmuyor muşteri temsilcisi, cağrı bırakıyorsunuz onlar sizi arıyor artık ne zaman isterlerse) hız yukseltme talebinde bulundum. Kendilerinin yetkisi olmadığını ancak teknik ekibin beni arayacağını ilettiler. 1-2 gun de bu şekilde gecti, tarafıma cağrı yapıldığında santral uzaklığı olcmek icin modemi kapatmamı istedi teknik ekip ben de kapattım. Teknik ekibin bana ilettiği "-Sizin eviniz santralden 1.5km uzaklıkta bu yuzden 11Mbps'den yukarı size hız veremeyiz" ben de bu durumda e ama sizin sitenizde boyle boyle yazıyor nasıl oluyor bu iş dedim, sitede doğru sonuclar vermez efendim dedi.
Bu andan itibaren hattı kapattırmaya karar verdim tekrar kayıt acıldı 2-3 icinde arayıp kapattırmak istediğim icin sozlu teyit verdim. Sonra fax atmamı istediler (işi yokuşa surecekler ne de olsa her şeyi yapıyorlar) yolladım felan derken sonunda bu illet TurkNet'ten kurtulmuş oldum. Gelelim NetSpeed'e.

İnternette araştırma yaparken buldum ve kullanmak istedim. (Cağrı merkezi biraz tecrubesiz olsa da risk aldım.) Evimdeki ankastre kutusuna hat cekildi bağlantıları ben yaptım. Bu arada muşteri temsilcisi 50Mbps hız verebileceklerini soylediler kabul ettim tabi benim icin inanılmaz bir hız sonucta. (Başvuru sureci formlar felan dahil hepsi toplamda 3 gunde bitti, baya hızlı. Kablo cekilmesi de dahil tabi.) Hattım aktif edildikten sonra gerekli ayarları yaptım ve "SpeedTest" kısmına gectim
İlk hız sorguladığımda dedikleri gibi aynen tam 50Mbps download ve 4Mbps upload aldım. 4-5 gun bu şekilde kullandım. Modem arayuzunde gezerken bir de ne goreyim; hat değerlerim 110Mbps download ve 38Mbps upload gosteriyor. Hemen muşteri hizmetlerini aradım ve durumu bildirdim. Onlardan aldığım cevabı harfi harfine yazıyorum:
"Efendim hattınız 110Mbps download ve 38Mbps upload olarak altyapı sağlıyor. Ancak en yuksek paketimiz 75Mbps download ve 4Mbps upload olduğu icin sizin tarifenizi ucret yukseltmesi yapmaksızın 75Mbps'ye sabitliyorum, 90 veya 100 de yapabilirim ancak kopma sorunu yaşanabilir dilerseniz ayarlarım ancak tavsiye etmem. Sonucta biz muşterilerimizin alabileceği en yuksek hızı vermeye calışıyoruz" dedi ve bu konuşma sayesinde firmaya olan guvenim ve saygınlığım artmış oldu. Bu durumda şu sozleri de diyebilirlerdi ; "Efendim sozleşmeniz 50Mbps olarak başlatılmış, hız yukseltme işlem fatura fiyatınızın değişmesine sebep olabilir" gibi. Kısaca 1 aydır kullanıyorum ne kopma yaşadım ve sıkıntı. Ve fiyat olarak ta 65TL odemekteyim. (Turknet'e 70TL oduyordum) Kısacası gecmek isteyenler hic tereddut etmeden gecsin diyorum. Herkese iyi forumlar dilerim okuduğunuz icin teşekkurler, hat değerlerini ve SpeedTest sonuclarını paylaşıyorum buyurun