Kutuyu actığımızda aşağıdaki gibi bir goruntuyle karşılaşıyoruz urunun her parcası ağır bu arada. Kurulum oldukca basit 5-10 dk da kurulumu bitirip hemen koltuğa oturdum. Koltuğun sungerleriyle ilgili konuşmak gerekirse sungerler sert fakat rahatsız edici bir şekilde sert değil. Hani yarış arabalarının koltuklarını bilirsiniz serttir performans bazlı olduğu icin bu koltukta da aynı sertlik var esneme payı duşuk. Urune karbonfiber susu verilmiş bu oldukca agresif ve spor bir gorunum kazandırıyor.
Urune arkadan baktığımızda ise baya hoş bir goruntu karşılıyor bizi.
Koltuk tam 135 derece yana yatabiliyor bu oldukca guzel bir şey esneme kilidiyle birlikte kullandığınızda arkaya yaslanıp cok guzel dinlenebiliyorsunuz. Esneme kilidi dediğim ayar ise sağ tarafta yer alan bir kilit mekanizması arkanıza yaslandığınızda koltuğun da arkaya esnemesini sağlayabiliyor ister kapatıp ister acabilirsiniz size kalmış. Yana yatabilmeyi de aşağıdaki fotoğraftaki kolcak ile yapabiliyorsunuz. Kolcağın bir eksi yanı var o da yayının sert olması ilk atışta ayarlayamıyorsunuz direk elinizin ayarını anlayamıyor cok.
Koltuğun bir guzel yanı ise kolcakların 4D olması aşağıdaki kolcak fotoğrafında goreceğiniz gibi ayar yapabiliyorsunuz kolcağı aşağı yukarı sağa sola one arkaya hareket ettirebilirsiniz. Acıkcası bu cok iyi bir artı cunku ben bu ozelliği cok kullanıyorum kitap okurken ayrı oyun oynarken ayrı kullanıyorum kolum hic boşta kalmıyor.
Urunun biraz da bel ve boyun desteği ile ilgili konuşayım. Koltuğun arkasına baktığınızda iplerin gectiğini gorebilirsiniz bir tanesi boyun bir tanesi ise bel desteği. Bunlar cok yararlı cunku diyelim kitap okuyacaksınız boynunuz tutulmuyor. Bel desteğinin buyukluğunu cok iyi ayarlamışlar. Biraz kucuk olsa beli sarmayacak biraz buyuk olsa cıkıntılık yapacak. Bu konuda da artı bir ozellik.
Urunu ben dar bir alanda kullanıyorum almayı duşunen biri varsa geniş bir alanı olduğuna dikkat etsin cunku koltuktan kalkmak icin arkaya gittiğimde yatağıma vuruyorum ve cizikler meydana geldi.
Urun ile alakalı son bir şey soyleyeceğim o da halıda kullanılmaması. Diğer DXRacer urunlerini bilmiyorum ama bu koltuk ağır tekerlekleri de buyuk cok zor hareket ettiriyorum acıkcası yaz gelsin halıyı cıkaracağım.
Urunun + Yonleri:
+Bel ve boyun desteğinin olması
+135 Derece yatma acısı vermesi
+4D kolcaklara sahip olması
Urunun - Yonleri:
-Ağır olması
-Cizilmeye yatışkın olması
-Fiyatının fazla olması
Urunu Adore Mobilya'nın anasayfasında bulabilirsiniz şu anda 1800 TL' ye satılıyor. Fiyatını hak eder mi? Bence hak eder fakat bu koltuğu alacağım diye hicbir şeyden kısmayın. Duşuk butcelerde de guzel koltuklar var.
İncelemenin sonuna geldik. İncelememin nasıl olduğunu ve artı, eksi yonlerimi yazarsanız cok memnun olurum. Herkese iyi forumlar.