İlk olarak Seagate Expansion modeline baktım. F/P olarak cok guzeldi. Almaya karar verdim fakat mağazada bakınca alınmaması gerek bir urun olduğunu
fark ettim. Kutusunun darbelere karşı dayanıksız olduğu ilk tutuşta anlaşılıyordu. Bu sefer Backup Plus Slim modeline baktım fakat buda Expansion modeli gibi
kutusunun sağlam olmadığını hissettiriyordu. 1 yıl garanti vermeleride anında Seagate almaktan vazgecmeme neden oldu. Her ne kadar WD almak istemesemde WD disklere baktım. İlk once
Elements modeline baktım fakat ağır olması pek hoşuma gitmedi. Daha sonra My Passport modeline baktım fakat tasarımı hem pek hoşuma gitmedi hemde icinde boşluk
bırakılmış gibi bir ses cıkıyordu.
Son olarak biraz yuksek fiyat vereyim ama guzel bir şey olsun dedim, Sony HD-E1 model HDD'yi aldım. 3 yıl garantili olması, dışının sağlam ve hızının yuksek olmasını
(arkadaşımdan biliyorum) cok sevdim.
Kutuyu ilk actığımda acıkcası biraz memnuniyetsizlik yaşadım. WD sattığı HDD'nin etrafını kartonla kapatıp guvenliği iyice arttırıyor iken bu arkadaşlar kutunun dibine kucuk bir karton koymuş, HDD'yide onun ustune yerleştirmiş. Kablolar ve kullanım kılavuzu ise kenarda sıkıştırılmış bir haldeydi. HDD'lere bakarken gozumun onunde yeni gelmiş HDD'ler reyona (taş atar gibi attı adam) atıldığı icin buyuk bir tedirginlikle calıştırdım HDD'yi. Ancak her hangi bir sorun yaşamadım.
HDD'nin kutusu kendiliğinden soğuk. İlk calıştırdığımda 25 dereceydi. Titreşim yapmıyor ve sessiz calışıyor. Hız olarak My Passport Ultra'ya gore cok guzel.
My Passport Ultra kullanırken 30-40MB/s hız alırken şuan 100MB/s hız alabiliyorum. Tek sıkıntı sundukları yazılım. Yazılım olarak anladım ki WD acık ara en iyisi. Sony'nin bu HDD icin hazırladığı
programlar aşırı basit ve tasarım olarak cok kotu. Programları inceleme hatta acma isteğim bile olmuyor. Hatta HDD takılı iken Data Transfer Accelerator programını acıp
ardından da HD Tune programını acmaya calışınca mavi ekran hatası alıyorum. Sony gibi bir şirketin boyle kotu yazılım yapması... Olmamış.
My Passport Ultra kullanırken bilgisayarımın goruntusunu almak saatler surer iken bu HDD'de 1 saat icinde sistemin goruntusunu oluşturdum.
Fiyat olarak (259 TL) biraz pahalı olsada hız, kalite ve garanti acısından cok guzel bir HDD. Gonul rahatlığıyla alınabilir.
HD Tune 1 GB okuma testi ;
Artıları;
-Garantisi 3 yıl.
-HDD'nin kutusu sağlam ve soğuk.
-Sessiz calışıyor.
-Titreşim yapmıyor.
-Isınma yapmıyor.
-Performansı cok iyi.
-Kablo uzunluğu yeterli.
Eksileri;
-Kutu ici tasarım kotu. HDD cok kolay hasar alabilir.
-Sundukları yazılım berbat otesi, leş gibi denebilir.