Selamlar,

Yaklaşık 4 5 aydır kullandığım Phanteks P400 modelini inceleyeceğim. Urunu Nanokatalog sitesinden 300 TL'ye satın aldım.

Urunun kutusu bu şekilde. Biraz savaştan cıkmış olduğu doğru. Yanlış anlaşılmasın. Kutu gayet sağlam geldi. Ayrıca bileşenlerin kutularını icine koymuştum. Ters bantlama işleminden sonra kutu da ters oldu.

Kasanın onden gorunuşu:

Power duğmesi, 2 adet USB 3.0 ve 3.5mm ses jackları:

Reset ve led butonu ust tarafa konulmayıp gizlenmiş.

Alt tarafta Phanteks yazısı var ve hemen onun arkasında RGB Led mevcut.

2 adet 2.5" ve 3.5" HDD yuvası mevcut. Bunlar kasanın arkasında kalıyor ve ne PSU kabloları ile ne de ondeki kablolar ile karışıyor. Kablolama icin konumu gayet guzel.

Biri arkada, diğeri onde olmak uzere 2 adet 120mm fan ile birlikte geliyor. Fanları normal hızda kullanmama rağmen uğultu sesi duyuluyor. Aşırı sessiz değiller fakat baş ağrısı yapacak kadar da gurultuleri yok. Ben başarılı buldum. Toplam 6 adet fan takılabiliyor.

Arka tarafta 2 adet SSD takma yeri mevcut.

Kasa kablolama olarak muthiş bir kasa. Kablolama yaparken yok şuradan gecirsem daha iyi olur, yok buradan gecirsem daha iyi olur derdine duşurmuyor ve cok kolay ve zahmetsiz bir şekilde kablolama imkanı sunuyor.

PSU saklama bolmesi olmazsa olmaz tabii ki.

Kapakları gecirmeli. 3 adet gecirme yuvasına, kapaklardaki cıkıntıları gecirip kapatıyorsunuz.

Kutu iceriği ise 3 4 adet klips, kitapcık ve bol bol vidadan oluşuyor.

Led bağlantısını 12V kablosuna, molex ile bağlayıp guc vermeniz gerekiyor.

Genel Bilgi:

Maksimum 39.5 cm ekran kartı desteği ve 16 cm ise CPU soğutucu desteği var. CD-ROM mevcut değil ve takılmıyor. 2'den fazla HDD kullanmak isteyen kullanıcılar sağ on taraftaki aparatları sokup, HDD kızağı almaları ve yerleştirmeleri lazım.

Artıları:
Kablolaması gayet iyi ve kolay. Fiyatına gore malzeme kalitesi, fan kalitesi ve RGB led gibi ayrıntılar iyi. Cimrilik yapıp toz filtrelerinden kacınmamışlar. Tasarımı sade olmasına rağmen cidden yakışıklı hissiyatını veriyor.
Eksileri:
Toz filtreleri iyi olmasına rağmen kasa cok fazla toz tutuyor. Resimlerden anlaşıldığı kadar.
Bunun dışında henuz eksi goremedim. Kasa cidden fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Duşunenlere tavsiye ederim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.