3 yıllık bir G2 deneyiminden sonra J7 Prime modelindeki kullanıcı deneyimlerimi aktarmaya calışacağım.
Tasarım:
Tasarım olarak bence hoş bir telefon, metal bir yapıya sahip, kaygan bir malzeme kalitesi var, malzeme kalitesi olarak iyi olmasına rağmen kaygan yapısı nedeniyle telefonu duşurmeniz oldukca olası bir durum, kılıf ile kullanmak daha doğru olur. Telefon sol kısmında ses tuşları, hemen altında ise cift sim kart yuvası ve hafıza kartı yuvaları bulunuyor, sağ kısımda ise ust tarafında hoparlor, heme altında ise guc tuşu bulunuyor, bir de olmazsa Home tuşu var. Telefon 8 MM kalınlığa, 167 gram ağırlığa sahip. Kılıfla kullandığım icin telefonun ağır bir yapısı var, bu kılıftan kaynaklanıyor. Telefonun on kısmında ise ahize, on kamera ve sensorler bulunuyor. Telefonun alt kısmında ise şarj girişi, mikrofon ve kulaklık girişi bulunuyor. Tek elle kullanmak zor acıkcası, benim eller uzun olduğu icin tek elle kullanabiliyorum ama tek elle kullanırken rahat tutamıyorsun telefonu. Ayrıca Home tuşu uzerinde parmak izi okuyucusu var, tepkimesi amiral gemisi modeller gibi hızlı tepki vermiyor, 1 saniyelik bekleme yapıyor, parmak izi tarayıcısının hızı iyi değil.
Ekran:
5.5 boyutunda 1080P cozunurluğunde PLS LCD ekran kullanıyor, PPI değeri ise bu segmentte klasikleşmiş 401 PPI oranına sahip. Coğu yerde ekranı TFT olarak adlandırılırsa da yanlış bir durumdur, bu telefonun ekranı TFT değil, PLS ekrandır. PLS ekran Samsung tarafından geliştirilen Amoled ekrana gore maliyeti daha duşuk olan bir ekran teknolojisidir. Ekran olarak gayet iyi bir telefon olduğunu soyleyebilirim, parlaklığı da yeterli duzeyde. Ekran koruması olarak ise Gorilla Glass 4 kullanılmış, ekstra uzerine kırılmaz cam taktım ayrıca. AMOLED ekran olmasını isterdim acıkcası.
Kamera:
28 MM boyutunda bir kamera merceğine ve 13 MP cozunurluğunde F/1.9 lens diyafram acıklığı bulunan bir arka kamera sahip, sensor olarakta Sony modellerinden biri kullanılmış, ismini hatırlamıyorum, genelde bu segmentte kullanılan sensorlerden kısaca. On kamera tarafında ise geniş acılı 8 MP değerinde F/1.9 diyafram acıklığına sahip bir kamera tercih edilmiş, arka kamerada flaş desteği varken on kamerada flaş desteği yok. Video olarak ise her iki kameranın 1080P 30 FPS desteği var. Telefonun kamera deneyimi ise gunduz ve ışığın yeterli olduğu ortamda guzel fotoğraf kalitesi var, aynı şekilde video kalitesinde aynı durum soz konusu. Gece cekimlerinde ise diyafram değeri iyi bir telefon olmasına rağmen telefonda kullanılan sensorun iyi bir kaliteye sahip olmamasından dolayı gece cekimlerinde kotu bir performans sergiliyor, grenleşme oldukca fazlalaşıyor. On kamera tarafında ise fotoğraf kalitesi beni memnun etti acıkcası, gece cekimlerinde fena değil. Arka kamerada OIS desteğinin olmaması ise bir dezavantaj, video cekimlerinde ve telefonu hafif sallattığında goruntu bozulabiliyor OIS olmaması nedeniyle. Kamera arayuzu ise gayet sade ve anlaşılır, modlar olarak ise HDR, Panoramik cekim, art arda cekim, PRO modu, Gece cekimi modlar var.
Batarya:
Telefon 3300 MAH boyutunda bir bataryaya sahip. USB 2.0 girişine sahip bir model, hızlı şarj desteği yok, kutudan cıkan şarj adaptoru klasik Samsung'un 1.55 amper gucunde bir adaptoru geliyor. Bataryası bana rahatlıkla 1,5-2 gun civarı gidiyor. Oyun oynayan biri değilim. Sosyal medya, internette gezinti ve bazende Youtube uzerinden video izlerim bu kullanım senaryolarında bana dediğim şarj performansı sunuyor. Bataryası kullanıcısını mutlaka memnun edecektir.
Performans:
İşlemci olarak Exynos 7870 modeli kullanılıyor, bu işlemci 8 adet A53 cekirdeğinde oluşuyor, bu cekirdekler 1.60 hızında calışıyor. GPU olarak ise Mali T830 MP1 700 MHz modeli kullanılmış, RAM tarafında ise 3 GB LPDDR3 tercih edilmiş. Gunluk kullanımda gayet yeterli bir performans sergiliyor, oyuna gectiğimizde ise basit oyunlarda bir sıkıntı cıkarmıyor. Yuksek grafikli oyunlarda ise GPU yetersiz kaldığından dolayı en yuksek ayarlarda kasma yaşayabiliyorsunuz.
Depolama:
Kullandığım model 16 GB hafızaya sahip, boş alan olarak ise 10-11 GB bir boş alan kullanıcıya kalıyor, hafızası bana yetmiyor, bu fiyat aralığındaki bir telefonun 32 GB hafıza ile gelmesi lazımdı. Telefon hafıza kartı desteğine sahip, isterseniz 256 GB boyutuna kadar kart takabilirsiniz.
Arayuz ve Yazılım:
Telefon kutudan Marshmallow surumuyle cıkıyor, 31 Ekim tarihinde ise Turkiye kullanıcılarına Nougat surumu dağıtıldı. Bende şu an Nougat surumunu kullanıyorum. Marshmallow surumune gore yeni gelen Samsung Experince 8.1 arayuzu bir onceki surumune gore daha iyi performans gosteriyor ve guc yonetimi de oldukca iyi, telefon yağ gibi akıyor acıkcası. Uzun yıllar Touchwiz sorunlarıyla kullanıcılarını mağdur eden Samsung S5 modelinden itibaren arayuze el attı ve gunumuzde artık cok iyi bir arayuz haline geldi, kişileştirme, kullanım kolaylığı, goze hoş gelen bir yapı dolayısıyla Android modellerinden kullanılan arayuzlerden bana gore en kullanışlı olanı Samsung arayuzu. Telefon Oreo guncellemesi buyuk ihtimal almayacaktır.
Ses kalitesi:
Telefonun hoparlor girişi sağ yan ust tarafta bulunuyor, hoparlorun ses şiddeti gayet yeterli, kulaklık olarak ise kutudan cıkan model kalitesiz bir kulaklık, ses şiddeti yetersiz acıkcası.
Bağlantı secenekleri:
Telefon 2G-3G-4G desteklerine sahip, telefonun cekim kalitesi gayet iyi, 4G modem tarafında Cat 4 desteğine sahip, bu modem 150 Mbps download, 50 Mbps upload hız desteği sunabiliyor. Bluetooth 4.1 geliyor, Wi-Fi tarafında ise 802.11 b/g/n desteğine sahip.
Artıları:
Başarılı ve stabil arayuz Batarya performansı oldukca iyi Tasarım ve malzeme kalitesi Serin calışan bir model, ısı sorunu yok. Eksileri:
Ekran kaliteli olsa da bir Amoled değil. OIS desteği yok. 16 GB hafıza ile gelmesi eleştirilecek bir durum. Parmak izi okuyucusu yavaş. Kamera gece cekimlerinde yetersiz performans sergiliyor. 1080P icin GPU performansı yetersiz. Wi-Fi bağlantı seceneklerinde cift band desteği yok.
Genel değerlendirme:
Telefonu uygun fiyata aldığım icin telefon beklentilerimi belli nebzelerde karşılıyor. Bu telefonun fiyat aralığına bakacaksam ise o fiyatta daha iyi telefonlar var, J7 Prime alınması taraftarı değilim. Xiaomi modelleri ve J7 MAX gibi daha iyi alternatifleri olan markalar var. Telefondan memnunum ama onermiyorum alternatiflere yonelin derim.
J7 Prime kullanıcı incelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- J7 Prime kullanıcı incelemesi