Bugun sizlerle fiyatını sonuna kadar hak eden ve bir cihazı inceleyeceğiz. Fotoğraflar yer kaplamaması icin ve sizin mouse tekerleğini bozmamak icin ''spolier kutusu'' icinde olacaktır.
Kutu İceriği:
Kutu iceriğine gelirsek sade ve urunu anlatan 1 kutu olmuş. İlk şikayetim neden bir tuş tuş cıkarma aparatı vermemeleri, neyse canın sağ olsun.
Surprizbozan
Arkası:
Surprizbozan
Tasarım:
Tasarımı tıpa tıp Masterkeys Pro'nun uyarlanmış. Pek fazla yer kaplamayan ama tam boy dediğimiz, numerik tuş takımı bulunan bir klavye. Arka tarafta masa ustunde kaymaması icin kaucuk malzemelerden yapılmış bir dayanıklılık sistemi var. Klavye biraz fazla ağır, bu yuzden istem dışı hareket etmesi biraz fazla zor. Turkce tuş dizilimine sahip ve sonradan eklenmiş bir kıvamı yok. Kablo maalesef biraz kotu kalın bir plastiğe bolunmuş USB tarafı ise biraz fazla kucuk ama bu butun Masterkeys urunlerinde boyle maalesef. Klavyenin mekanik hisli ve biraz mekanik havası var ama.
Surprizbozan
Aydınlatma:
Aydınlatmada biraz kalalım
Bu kombinasyonları F1, F2, F3 ve F4 tuşu ile yapıyoruz. Renk kombinasyonlarında ayrıntılarına geleceğim.
Anahtar Yapısı:
Anahtar yapısı piyasada mekanik hisli (Mem-Chanical) bir switchlere sahip. Nedir bu mekanik hisli derseniz, fazla ayrıntıya girmeden bahsedeyim. İsimden de anlaşılacağı gibi mekanikimsi bir kıvama sahip gerek hissi gerek donanımı. Normal plastik tuşlar altta ama ustunde şeffaf Cooler Master'ın şeffaf bir switchi bulunuyor. Bunlar hem hissiyat olarak hem de tık omru olarak ciddi bir gelişme oluyor. Yani plastik klavyenin cok daha gelişmişi gibi. Cooler Master bir şeyler denemeye calışmış ki başarılı olmuş gibi.
Aynı zamanda tuş plakaları Cherry Mx'e uyumludur.
Surprizbozan
Bu anahtarlar aynı zamanda 26 tane tuşa Antı-Ghosting ozelliğine sahip. Yani 26 tane tuşa yananda bastığımızda algılayabilir.
Renk Kombinasyonu:
Renk kombinasyonuna gelirsek bir cok ceşidi. Bu modları Fn+F5 ile seciyoruz. Fn+F6 ise bazı yonlu giden modların yon akışını değiştiriyor. Fn+ F7 ise bazı modların hızını değiştiriyor 3 kademelidir. Bu modları alt başlıkta inceleyelim;
1-Sabit Renkler
a-Sade Renkler:
Demin de bahsettiğim gibi tek renk modu 10 tane ana ve bircok ara renk var. Fn+F1 kombinasyonu 9 tane ana rengi sırasıyla verir. Bu ana renkler şunlardır;
Buz Mavisi Kapalı Mavi (Turkuaz) Pembe Acık pembe (nerdeyse normal pembeden farkı yok) Beyaz Kırmızı Surprizbozan
b-Renk Karışımı:
Renk karışımındaki kombinasyonlar Fn+F1 (kırmızı) Fn+F2 (yeşil) Fn+F3 (mavi) renklere tekamul ediyor. Burada 3 kat cıkabiliyoruz ve kendi renklerimizi oluşturuyoruz. Ornek 3 kırmızı, 1 yeşil, 0 mavi ile turuncumsu bir renk elde ediyoruz.
Surprizbozan
2-Nefes Alıp Verme Modu:
Bu mod icin tavsiyem en son hızda kullanmanız
Surprizbozan
3-Renk Dalgası Modu:
Bu mod belki en guzel mod RGB dediğimiz olayı yapıyor gok kuşağı gibi rengarenk dalgalanıyor. Tavsiyem sağ yonunden 2. hız.
Surprizbozan
4-Dalga Modu:
En sevmediğim mod desem yeridir. Cunku cok goz alıyor tavsiyem hic kullanmamanız.
Surprizbozan
5-Soğuk Renkten Sıcak Renge Geciş:
Burada sıcak renkler dediğimiz renkler ile soğuk renklerin yavaş yavaş gecişi. Tavsiyem 3. hızda kullanmanız cunku cok yavaş.
Surprizbozan
6- Bolum Gecişleri:
Bunu da şahsen ben kullanmıyorum cunku bu klavye ışıksız kullanılmıyor. Burada da yonu ve hızı ayarlayabilirsiniz.
Surprizbozan
7-Otomatik Renk gecişi:
Bunu kullanıyorum bu hoş ve estetik
Surprizbozan
8-Kendin ayarlama:
Burada ise 6 bolumden istediğimiz renkleri istediğimiz bolume koyabiliyoruz.
Surprizbozan
NOT: Klavyeyi ışıksız kullanmak isteyenlere onermiyorum cunku yazılar ışıksız gozukmuyor
Ses Testi:
Surprizbozan
1 el ile yazıp 1 el ile video cekmek zor oldu
Bir İncelemenin De Sonuna Geldik Gibi.
Yavaş yavaş toparlayalım klavye beni ziyadesiyle mutlu etti artılara eksiklere gecersek
Artılar:
Ucuz olması Renk Ceşitliliğin fazla olması Switchlerin dayanıklı olması Tuş plakaların Cherry Mx'e birebir olması Ergonomik olması Şık durması Mekanik Hissi vermesi Eksiler:
Kablonun kumaş sarım olmaması Tuş cıkartma aparatı olmaması Işıksız kullanamamak. (yazılar gozukmuyor) Pad olmaması. (benim icin sorun değil ama bunu takanlar var tavsiyem benim gibi dışarıdan pad almaları.)
Bilek desteği dışarıdan alınmıştır harici satılır.
Bir incelemenin daha sonuna geldik, zahmet edip okuduğunuz icin teşekkur ederim. Ben Eren Acar kendinize iyi bakın. Sorularınıza acığım. İyi gunler...
@AyBrktrhn
Dosya Ekleri