Merhaba Arkadaşlar bugun yeni bir inceleme ile karşınızdayım,

Uzun suredir kullandığım G502 mouse'dan sonra Hyperx Pulsefire gectim gerek tasarımı, sadeliği beni cok cezbetti diyebilirim. G502 gibi mouse'dan niye gectiniz gibi sorular gelebilir. G502 muhteşem bir mouse ama uzerinde cok fazla tuş olması, keskin tasarımı, makro, program, RGB, DPİ v.s. gibi şeylerle hic uğraşmamam nedeniyle daha sade bir şey almaya karar verdim. Bu nedenden oturu araştırma yapmaya başladım Razer DA ve Hyperx Pulsefire arasında kalmıştım daha yeni bir uretim ve yeni model olması, fiyatınında daha uygun olması sebebiyle tercih ettim. Yaklaşık 1.5 haftadır kullanıyorum, Mousepad olarak da yine Hyperx'in yeni uretim Hyperx Fury S pro modelini kullanıyorum Tr'de bu modeli satan sadece tek bir yer var. Onuda şansa internette dolaşırken fark ettim. Tr'de guncel sitelerin coğunda eski versiyonu satılmakta.

-HyperX PulseFire FPS-
-Mouse genel anlamda cok sade tasarıma sahip, uzerinde sadece 2 ekstra tuş var. 1 tane daha var tek işlevi DPİ değiştirmek icin bu tuşu genel kullanılabilir tuş olarak eklemeyi gerek gormedim.
-Mouse'u kavrayacağımız kısımlar gercekten kaliteli malzemeden uretilmiş, G502'ye oranla bunu net soyleyebilirim. cok cabuk aşınabilecek bir materyal değil mouse'u cok iyi kavramınızı sağlıyor. ilk başlarda baya tuhaf gelmişti ama alışınca cok rahat hissettiriyor.
-Scroll tekerleği acısından sonunda aradığım mouse'u buldum G502'nin o kadar rahatsız edici sesi vardı ki resmen işkenceydi. bir tuşa basıp serbest dondurebiliyorduk ama bu seferde scroll tekerleği ucacak gibi oluyordu cok işlevsel olmadığı icin normal şekilde kullanıyordum, Pulsefire'ın scroll tekerleği o kadar soft ki rahatsız edici ses kesinlikle yok
-RGB yok, zaten bu mouse'da kullanmamaları cok iyi olmuş Hyperx'in urunlerinin genel tasarımına bakarsanız. Hep kırmızı renkte olduklarını gorursunuz. bu acıdan mouse'da hyperx logosu ve scroll tekerlek ışıklandırmaları kırmızı renkte sadece DPİ tuşu DPİ'a gore 4 renk seceneği sunuyor o da rahat fark edilsin diye.
-Ana switcher Omron yapım yani işin piri firmadan diyebiliriz 20 milyon klik omru var.
-Sensor ust duzey oyuncu mouse'larının coğunda kullanılan sensor markası olan Pixart yapımı 3310 sensor bulunmakta, 400-3200 DPİ cozunurluk sunuyor, bircok kişi şunu sorabilir ki soracaktır da, bu DPİ oranları az değil mi G502'de 12.000 DPİ gibi bir rakam varken Razer DA 'da ve Elite modellerinde 10.000 ve 16.000 DPİ'dan bahsediliyorken 3200 DPİ cok duşuk değil mi Hyperx bu urunu tasarlarken unlu esport turnuvalarını ve orada kazanmak icin birbirleriyle yarışan oyuncuları baz almış (Bu arada Hyperx markasının unlu İntel ESL turnuvalarının mouse sağlayıcılarından olduğunu hatırlatayım) ve şu sonuca ulaşmış turnuvada yarışan tum oyuncular genel'de 400 ile 3200 DPİ arasını tercih ediyor. Daha ustu tercih edenler cok az bunu aşağıda ki grafikte de gorebilirsiniz. dolayısıyla daha fazla DPİ'ya gerek yok ki bence de doğru bir yaklaşım 1.5 yıldır G502 kullandım 3000 dpi'ın uzerine cıktığımı hatırlamıyorum yani bu hızların da ustune cıkmak Multi Fps oyunlarında ciddi anlamda kontrol etmeyi zorlaştırıyor. Bırakın duşman vurmayı mouse kontrol edilemiyor, Bence bu DPİ seceneklerinin sırf marka ust kabiliyeti, gosteriş,daha pahalıya satma v.s. gibi sebepler acısından eklendiğini duşunuyorum. cunku hic gereği yok kullananda yok en azından cevremde oyunlarda arkadaşlarımın coğu ya 1600 ya da 2000 Dpi kullanıyor. İnternette ki diğer araştırmalarımda da coğu oyuncuların benzer DPİ seceneklerini kullandıklarını gordum.
-Alt skatezler cok buyuk ve geniş yapılmış yumuşak hareket edebilmesi icin.
-95 gram mouse'un ağırlığı.
-Kablosu kumaş orgulu kırmızı siyah renginde.
-Yazılım Desteği yok.
-Reddot Design Award 2017 odulunu almış bir mouse.
-Puanım 10 uzerinden 9.5

Bu Mouse'u Kimler Almalı,

Sade, Dayanıklı, Konforlu bir mouse arıyorsanız rahatlıkla tavsiye ederim. Pence tutuşu şeklinde mouse'u kullanıyorum o acıdan bu mouse'da sıkıntı yaşamadım.

Onemli Not: Arkadaşlar Mouse'da en onemli şey'in ergonomi olduğunu bilmeyen yoktur. Her ne kadar teknik detaylar ozellikler'den bahsetsek de, O mouse'u kullanırken rahat hissetmezseniz, hicbir şeye yaramaz. Bu nedenden oturu mouse almadan once ozellikle yuksek fiyatlı urunler tercih edecekseniz oncesinde mutlak denemeniz gerekmektedir. Daha doğrusu tavsiye ederim sonradan değişim, iade vs. sebeplerle uğraşmayın diye, Vatan Bilgisayar, Teknosa, Mediamarket, İtopya gibi mağazalarda coğu markanın mouselarını deneyebilirsiniz.

Pulsefire FPS Oyun Mouse'u - İnsan Avcısı Oyunları icin Tasarlandı | HyperX

-HyperX Fury S Pro Mouse Pad
-Yuzeyi speed edition olarak geciyor.
-Eski versiyonu ile arasında ki tek fark kenarlıklarının dikişli olması bu da daha uzun dayanıklılık sağlıyor.
-Alt kısımları full kaucuk doku dolayısıyla mousepad'de yerinden oynama kayma v.s. hic olmuyor.
-SM,M,L,XL boyutları mevcut.
-Stok sıkıntısı mevcut TR'de sadece oyuncuburada.com'da satılıyor diğer yerlerde gameekstra v.s. aldığım donemde hep eski versiyonları vardı. Fiyat olarak'da cok cok uyguna geldi.
-Puanım 10 uzerinden 10 diyebilirim, eksi herhangi bir yanı yok.

FURY Profesyonel Oyun Mouse Pad'leri | HyperX