Emre Kaya; “Hande Yener’e Tum Bestelerim Feda Olsun”

Muziğin sevilen prensi Emre Kaya, muzikal hayatına dair samimi bir roportaj verdi…

İşte Emre Kaya roportajı;

Alıntı:
1. Oncelikle yepyeni şarkınız olan ‘Ruzgar’ın hikayesini duymak isterdik.. Hic boş şarkınız olmadığı gibi “Ruzgar” da dolu dolu HİT bir parca. Daha cıktığı ilk gunden dikkat cekti. Hayırlı uğurlu olsun…

Aslında Ruzgar şarkısını 10 yıl once Didim’de yazmıştım. Sahilde yuruyorken birden melodiler gelmeye başladı. Oturdum kendime bir limonata soyledim. O zaman tanınmadığım icin rahatca sahile oturup gitar calan arkadaştan rica ettim. Oturdum yazdım şarkıyı, guzel gunlerdi insan ozluyor…

2. Muziğe olan ilginizi ilk ne zaman keşfettiniz? Veya kim keşfetti?

Muziğimi dayım Erol Parlak keşfetti. Bana cura almıştı 3 yaşındayken onun tellerini kırdım, calmaya calıştım. Bana hep pop sanatcısı olacaksan bile altyapında mutlaka bağlama, halk muziği olsun derdi. İyi ki oyle yonlendirmiş. Kendimi bu yonde cok iyi hissediyorum.

3. Arşivinize baktığımız zaman aslunda yaklaşık 17 yıldır muzik piyasasına hizmet ettiğinizi goruyoruz fakat son yıllarda Emre Kaya ismi daha populer bir hale geldi. Sizce donum noktanız hangi calışmanızdı?

Ben hep projeler yaptım ama olmadı, ancak 2013’de Toz şarkımı cıkardım ve halk beni onunla tanıdı. Tutmayan albumlerim var aslında, Besteci olduğum icin album halinde şarkılar yapıp internete atıyordum. İnsanlar bu yuzden 17 diyor, ne 17’si? Ben Toz ile cıkış yakaladım.Muzik piyasasında 2013’den beri varım.Tabi onun oncesinde verdiğim besteler var, hep mutfak kısmındaydım.

KENAN DOĞULU VE NEŞET ERTAŞ İLE DUET YAPMAK İSTERDİM

4. Şarkıların sanatcıya yakışması cok onemli bir faktordur. Seslendirdiğiniz şarkılar kendi besteleriniz olduğu icin adeta uzerinize dikilmiş gibi. Peki bu bestelerin hepsinde bir yaşanmışlık hikayesi var mı?

Ben oyle ‘hadi gitarı elime alayım, yazmaya başlayım’ bir besteci değilim. Hep beslenmem, yenilenmem lazım. Bazen bir hayvan, cocuk, anne, baba, sevgili, araba, cicek, bocek ne varsa hepsinden besleniyorum. Ruhuma iyi gelen veya kotu gelen ne varsa dokuyorum, elimde şarkı var tam senlik al oku demem oturur ona gore yaparım şarkıyı, o zaman HİT oluyor.

5. Muzik piyasasında en beğendiğiniz şarkıcılar kimler? Duet yapmak istediğiniz bir şarkıcı var mı?

Kenan Doğulu Ve Neşet Ertaş’ı Severim. Keşke Neşet Ertaş Yaşasaydı, Duet Yapmak Cok İsterdim.

HANDE YENER’E TUM ŞARKILARIM FEDA…

6. Hande Yener ile bir araya gelmiştiniz, aranızda herhangi bir muzik alışverişi oldu mu? Birlikte bir projeye imza atma ihtimaliniz var mı?

Severim Handeyi,zaten bunu hep dile getirdim .Ona butun bestelerim feda olsun,hakkını veriyor şarkıların,iyi yorumcu.

7. Son donemlerde şarkıcılarımız dunyaya acılmaya başladı. Sizin boyle bir hedefiniz yok mu? Turkce olduğu kadar İngilizce de cok HİT parcalara imza atabileceğinizden eminim.

Evet ama şuan erken. Aklımda var, kesinlikle yapacağım. Durmam, zaten benim karakterimde durmak yok! Uretime devam, yapmaya paylaşmaya devam. İlerleyen zamanlarda kesinlikle İngilizce bir proje gelecek.

8.Yıldız Tilbe Proje albumunde ‘Seve Seve’ şarkısını seslendireceğiniz konuşuluyor. Neden bu şarkıyı sectiniz?

Bu konuda acıklama olmayacak diye Yıldız’a soz verdim. O şarkı bambaşka bir lezzetle geliyor, sadece bunu soyleyebilirim.)

9. İnsanlar artık album zamanı geldi diye duşunuyor, siz single yapmakta kararlı mısınız? Yoksa ‘Ruzgar’dan sonra karşımıza bir albumle mi cıkacaksınız?

Ben aslında single single gideyim dedim. Hatta gecen gun duyuru yaptım Twitter’dan, boyle devam diye. Cok kotu tepkiler oldu cunku sevenlerim artık benden album bekliyor bu net. Bu yuzden Ruzgar’dan sonra bir single gelir, sonra kesinlikle album. Kendi markama zarar verdiğimi anladım. Artık album zamanı!

TARKAN’A ŞARKI HAZIRLIYORUM!

10. Cok uretken birisiniz, kimlerin albumlerinde Emre Kaya besteleri olacak yakın zamanda? Şarki verdiğiniz birileri var mi?

Bu saatten sonra sadece Tarkan’a şarkı hazırlamak beni heyecanlandırır. İlerleyen zamanlarda boyle bir duşuncem var. Uzerinde calıştığım bir şarkı var, bitsin gondereceğim. Bu yonde başka bir sanatcıya şarkı vermeyi planlamıyorum.

11.Hic tukenmekten korktunuz mu? “Ya ilerde bu kadar iyi besteler yapamazsam” dediğiniz zamanlar oldu mu? Bu durumda başkalarından şarkı alır mısınız?

Şuan tukensem bile 10 albumluk şarkım hazır. Cok şukur cok aktif uretiyorum ve HİT uretiyorum. Bunun bilincinde olmak daha rahat kılıyor ve hep ust uste HİTler geliyor… 3 yaşında başladım yazmaya, 7 yaşındayken yazdığım notlar duruyor hÂlÂ, annem hep saklamış. Bu yuzden bu nehir hic bitmez Allah’ın izniyle.

12. Bu zamana kadar bestecilere bile beste verdiniz. Zeynep Dizdar, Niran Unsal, Yıldız Tilbe bunlar hep besteci, bu nasıl bir duygu? Sizce sizi diğer bestecilerden ayıran en onemli ozellik nedir?

Gurur duyuyor insan… Ama şunu da diyor; oyle guzel bağrına basmışlar ki hic cekinmeden istemişler. Onlardan oğrendiğim cok şey oldu. Kesinlikle yarın obur gun bir besteyi beğenirsem.

RUH HALIM DİNLEMEKTEN COK URETMEKTE!

13. Son gunlerde en sık dinlediğiniz şarkılar hangileri? Genel olarak hangi tarz muzik dinlersiniz?

Bu ara muzik dinlemiyorum. Studyoya bile gidemiyorum. Hep roportajlar, radyo programları ile geciyor. Acıkcası ruh halim dinlemekten cok uretmekte. Kış olduğu icin ruh halim hep slow. Duygusalım bu ara, fena

14. Roportaj aracılığıyla Emre Kaya Fan Club’a ne soylemek istersiniz?

Fanlarım benim meleklerim, canlarım. Onlarsız olmaz. Soz verdim onlara, album yapacağım diye. Merak etmesinler hazırlıklar başladı

Popmanşet