LENOVO LEGION Y530 MTX giriş seviyesi bir oyuncu dizustu bilgisayar arkadaşlar.Dizustunu alırken Turkce icerikli fazla inceleme olmadığını gordum yani biraz riskli bir şekilde almış oldum.Oncelikle şunu belirtmeliyim dizustunu HEPSİBURADA ustunden 10 gun once,ertesi gun teslim seceneğiyle sipariş ettim.Yani size 9 gunluk deneyimlerimden bahsedeceğim.Oncelikle şunu belirtmeliyim bu MTX modeli nispeten ozellikleri kısılmış bir versiyon.Fiyat bandına gore tercihinizi değiştirebilirsiniz.
Bilindiği gibi LENOVO Turkiye'de iyi satan markalardan birisi ancak bende genel anlamda da ulkemizde cok iyi bir firma olarak gorulmedikleri hissi var.Teknik servis anlamında ulkemizde zaten neredeyse butun firmalar tartışılır. Ama urun kalitesi olarak en alt seviye dizustu bilgisayarlarında LENOVO malzemeden kacınmıyor diye duşunuyorum.
Gelelim ozelliklere urunun kasasının kaliteli plastik olduğunu duşunuyorum.Kesinlikle dandik olmadığı dokununca hissediliyor.Kasanın ust yuzeyinde sol tarafta LEGION logosunu goruyoruz ve sadece O kısmında bulunan,Y serisine gonderme yapan Y harfinin led yandığını goruyoruz. MTX surumunde yer alan 15.6" FHD ekran,250nit 60hz IPS panele sahip , goruntu kalitesi bu seviye dizustune gore oldukca tatminkar. Farklı acılardan ekrana baktım her hangi bir renk değişimi bile olmadı. Ekran ust ve yanlardan neredeyse cercevesiz diyebilirim arkadaşlar.Ancak alt kısmı oldukca kalın bir cerceveye sahip olsa da renginin de siyah olma avantajını kullanarak gozume hic takılmadı.Onun yerine 14" bir ekran kullanıyor hissini verdi. Ekranı 180 derece yatırılabiliyor.Ancak ben neden 180 derece yatırmak isteyebileceğimizi hala duşunuyorum. İntel'in 8. nesil i7 8750H isimli oldukca iddialı işlemcisinden guc alıyor. Ekran kartı tarafında harici ekran kartı olarak GTX1050TI 4 GB GDDR5 ile guclendirilen bu modelde entegre grafik birimi İntel'in HD 630 GPU'su.Bu sayede internette gezinmek gibi basit işler yaparken entegre grafik birimini kullanırken GPU kullanımı yoğun olan yerlerde GTX1050TI'dan faydalanabiliyorsunuz.İcerisinde ki SSD NVME 128GB , inanılmaz performans ( 1200MB/s okuma 1060MB/s yazma,HDD 5400RPM 1TB (135MB/s) okuma hızı var. RAM 2666MHZ 16 GB tek modul ( Samsung ), Klavye aydınlatması uc kademeli ( Kapalı, mum Işığı havasında loş , maksimum ),klavyenin basma hissi cok guzel,en ufak basmayı algılıyor.Ancak sessiz bir ortamdaysanız klavye sesi biraz rahatsız edici.Soğutma Performansı genel olarak LENOVO'nun iyi iş cıkardığı bir alan zaten.Turbo fanda sesi yuksek,ozellikle geceleri ortam sessizken hissediyorsunuz ama oyun oynarken neredeyse hic turbo fan'a gecmiyor diyebilirim.Freedos olarak gelen cihaza benim usb'den win10 kurmam yine Technopattaki kurulum videosuyla oldu.Bilgisayarın kendisi 2.3 kg,adaptoru de 300 gr gibi bir ağırlığa sahip,yani taşıması kolay, gunumuz cihazlarıyla uyumlu bir ağırlığa sahip.Ses tarafında harman dolby hoparlorlerle desteklenmiş bu model giriş seviyesi olduğunu duşunursek beklenilen uzerinde bir ses performansı sunuyor.Port tarafında LENOVO portların bir coğunu arka tarafa konumlandırarak el altında mumkun olduğunca fazla bir şey olmaması icin caba sarfetmiş. Arka tarafta 7 adet port bulunan cihazda usb type-C,mini display port,usb 3.0,yanılmıyorsam HDMI 2.0,ethernet portu,AC şarj portu bir de kensington kilidi yer alıyor.Sağ tarafta tek bir usb portu varken,sol tarafta da bir usb portu ve hem kulaklık hem mikrofon giriş olarak kullanabileceğiniz jak girişi mevcut.Tabi isterseniz internetten alacağınız ceşitli coğaltıcılarla bu portları arttırabilirsiniz.Wifi tarafında AC destekli olan cihaz, bluetooth tarafında 4.2'i kullanıyor.
OYUN PERFORMANSI: Arkadaşlar ben şu ana kadar Dota 2, CS:GO, Fortnite, Rocket League oynadım. Hepsini en yuksek ayarlarda sorunsuz kasılmasız 60 FPS ustunde oynadım. Hatta genelde 100-150 FPS civarı oynadım.
İŞ PERFORMANSI:Amator olarak UNITY kullanan biriyim. Aynı zamanda da c# kodlama ile uğraşıyorum. Bu tarafta iş işlemciye duştuğu icin bu işlemci sorunsuzca her işinizi cabucak goruyor. İyi bir internet bağlantınız varsa ve boyle guclu bir işlemciniz varsa dur durak bilmezsiniz.
Duşuncem giriş seviyesi bir oyuncu bilgisayarı dense de orta-ust duzey bir iş bilgisayarı denmesini tercih ederim. Yani oyundan cok iş odaklı olarak kullanılmak icin olduğunu soyleyebilirim. Benim gibi muhendis veya muhendis adayı arkadaşların bir goz atacağı dizustu diyebilirim kendisine. Eğer ben MMORPG veya battleroyale oyunları oynuyorum veya iki CS atıp kapıyorum ve daha cok iş odaklı bir şey istiyorum diyorsanız tavsiyemdir.Urun linkini buraya bırakıyorum.
NOT:Arkadaşlar ve son olarak bir dizustu alırken her zaman cevrenizde alacağınız dizustune varsa cevrenizden yoksa yakındaki bir mağazadan almadan once bir bakın. Ona dokunun, hissedin, acın bir not defteri klavyesiyle bir şeyler yazmaya calışın ve tabi ki bilen biri varsa hakkında bol bol bilgi toplamaya calışın. Ekonomik durumlar malum onun yeri burası değil bir şey alırken en ince detayına kadar bakmak gerekiyor diye duşunuyorum.
Lenovo Legion Y530 kullanıcı yorumu
İncelemeler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- Lenovo Legion Y530 kullanıcı yorumu