Selamlar hocalarım. Elime iki gun once bu cihaz gecti. Biraz inceledim ve deneyimlerimi anlatmak istiyorum.
Cihazın ozellikleri şoyle;
İntel Atom Z3735G İşlemci Dort Cekirdek 1.83 GHz İşlemci Hızı 1280*800 IPS Ekran 8 İnc Capacitive Multi-Touch Ekran Android 5.1 5.0 MP Arka, 2.0 MP On Kamera 1 GB DDR3 RAM 16 GB Dahili Hafıza 64 GB'a kadar SD Kart Desteği HDMI Girişi Bluetooth 4.0 Micro USB 2.0 4000 mAh Batarya Kapasitesi Apple'a benzer bir tasarımla beni karşılayan cihaz oldu diyebilirim. Gumuş renke daha onem verilmiş gibi gorunuyor.
On tarafda 8 inc'lik bir IPS ekran olması bana guzel geldi ama gunumuz teknolijisiyle 1280*800 cozunurluk oldukca az.
Donanım kısmına gelecek olursak giriş seviyesinde 4 cekirdekli bir İntel işlemci bizi karşılamakta. GPU ise İntel HD Graphics olarak gecmekte ve maksimum 667 MHz frekansa kadar cıkmakta. 1GB RAM olması da pek yeterli değil. Oyun icin pek ideal bir cihaz da değil. GeekBench sonuclarını aşağıda gorebilirsiniz. (Antutu desteklemiyor)
Kamera olarak da kesinlikle sınıfa kaldığını soyleyebilirim. Normal de de iyi bir netlik sağlamayan cihaz karanlıkta hic bir şekilde fotoğraf veya video cekemiyor.
Ses acma, kapama ve guc tuşlarının kullanımı cok rahat olması iyi olmuş fakat son uygulamalar tuşu ve geri tuşu sanal iken ana ekran tuşunun fiziksel olması bana sacma geldi.
Hoparlor kalitesi gercekten cok iyi. Sesi herhangi bir bozulma olmadan en yuksek seste duyabiliyorsunuz
Diğer bir durum ise yazılım konusunda. Normal de bu cihaz 1 sene once Android 4.4.2 iken 5.1 guncellemesi gelmiş. Normalde Android 5 ve uzeri sistemler en iyi stabil kullanım icin 2 GB RAM gerektir. Zaten RAM cok cabuk doluyor ve cihaz kendini yeniden başlatmak zorunds kalıyor. İnternette yaptığım kucuk bir araştırmayla Android 4.4.2 surumunu buldum ve bilgisayar uzerinden yukledim. Şimdi daha guzel calıştığını soyleyebilirim.
HDMİ olması iyi ama ne kadar kullanan olur orası ayrı.
64 GB'a kadar olan hafıza kartı desteği bulunmakta ki oldukca yeterli bir değer.
4000 mAh batarya kapasitesi var ama bu sizi cok sevindirmesin. Etkin kullanımda 5 saat gidiyor diyebilirim. Ben eski Android surumune geciş yaptığım icin bu biraz arttığınıda soylemem gerek.
Şoyle bir artısı var ki istenilirse cihaza Windows kurabilme şanşımız var. Gerekli dosyalar ile Windows 8 cok rahat Windows 10 biraz zorlanarak calışıyor. OTG desteklediği icin fare ve klavye kullanabiliyoruz.
Son olarak şunu belirteyim. Eğer sosyal medya veya iş icin bu cihazı gonul rahatlıyla alın. Cok rahat şekilde kullanırsınız ama oyun tarzı şeylerde kesinlikle bu cihaza başvurmayın arkadaşlar. Guncel fiyatı ise 350 TL civarında.