Merhaba, 3 aylık araştırma ve duşunce sonucunda Steelseries Arctis 3 adlı kulaklığı alma kararına vardım. 2 gunluk kullanımımda yaptığım incelemeyi, artı ve eksi yonlerini anlatmak istedim.

Ulaşım Sureci

n11.com'dan GameEkstra mağazasından satın aldım. 2 gunde bana iletildi
MNG Kargo'yu beğenmediğimi hep soylerim 2 Gunde geldi ama ben gittim aldım. Adresi yanlış girmişler

Kutu İceriği

Kutuyu acınca sizi direkt olarak kulaklık karşılıyor, Kulaklığın altında ise "Aksesuar" kutusu bulunuyor.
Kutunun icinde;
Kulaklığın esas 2 Jaklı kablosu ve tek jak girişleri icin donuşturucu bulunuyor
Steelseries Engine 3 icin aktivasyon kodu veriliyor.

Uygulama Yazılımı

Normalde 3.5mm jaklı kulaklıkları icin SS Engine yazılımını kullandırtmayan Steelseries bu kulaklığında bize bunu sunuyor. Uygulamayı internet uzerinden onaylattıktan sonra Engine yazılımı haricinde bir yazılım daha yukluyor. Ardından Arctis 3'un 7.1 Ozelliğini kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Steelseries Engine yazılımının goruntusu:

Yazılım uzerinden 7.1 acıp,Mikrofonunuzu anlık olarak dinleyip,Bass ve Gurultu kesici ayarlarını yapabiliyorsunuz.

Malzeme Kalitesi
Verdiğim paraya değdiğini duşunduğum şekilde iyi geldi (bu kadar iyi beklemiyordum) ağır değil, kaliteyi hissedebiliyorsunuz. kulakların ust kısımlarında kumaşa benzeyen bir tasarım var (guzel bir detay olmuş)

Ses Kalitesi
Kulaklığı takar takmaz (7.1 acık değilken bile) bir şarkı acıp eski kulaklığım ile, G230 , karşılaştırdım ve gercekten ses farkı bariz derecede belli. Şarkıdan gercekten zevk almaya başladım diyebilirim

Mikrofon Kalitesi
Gercekten bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Sanki yuzlerce lira dokup mikrofon almışım kadar guzel mikrofon. gurultu kesme olayı zaten kendini belli ediyor. arkaplandaki gurultuleri kesinlikle kesiyor. Tek kelimeyle harika

Ses Gecirmezliği
Sesi yukseğe aldıktan sonra şarkı dinlerken bile dışarının sesini rahatca kesebiliyor.

7.1 Surround
7.1 Testini Razer Electra V2 ile yaptım, Razer'in abartılı kalitesini gectiğini soyleyebilirim. Arctis 3'de Steelseries'in kendi uretmiş olduğu 7.1 sistemini kullanıldığını da soylemiş olayım.

Kablo
En cok merak ettiğim konu kablolar idi. Beklentimin ustunde kaliteli bir kablosu var. Sıkıntı yaratacağa benzemiyor.

İncelememi okuduğunuz icin teşekkur ederim