Selamlar;

Artık biraz hobiye donuşen kasa ışıklandırma işine iyiden iyiye bulaşmış durumdayım. Once RGB RAM gereksiz deyip almayan ben şimdi Cin memleketlerinden fan ve GPU bracketı adı altında parcalar alır oldum

Fazla beceremem boyle şeyleri cektiğim fotoğraflar ve kısa da olsa bir video ile almış olduğum bu iki parcarı gostermek istiyorum.

Şimdi oncelikle; Kasam Phanteks P400 modeli. Kasam, 3 one 2 ust tarafa ve 1 adette arkaya olmak uzere 6 adet fan yerleşimine olanak sağlıyor. Kasayı aldığınızda size sadece 1er tane onde ve arkada 12mm fan ile geliyor. Tabii ki başlangıc icin guzel ama ekran kartını vs. yukselttikce ihtiyacınızı karşılayamayacak duruma geliyor. İşlemcim i7 8700 OC desteksiz olduğu icin aşırı abartılı sıvı soğutmalara girmeden hem performans hem de goze hitap etsin diye işe MSI Core FROZR L ile yola cıktım. Bunun onerisi icin tekrardan @pantheon ve @hdauSrAaN a tekrar teşekkurler gayet guzel ve başarılı model.Daha sonra işlemcinin sıcaklığını guvenli seviyelerde olduğunu gorunce alacağım fanların performans ağırlıklı değil de, birazda goze hitap edebileceği ozgurluğune sahip olduğumu farkettim. Bunun icin Aigo DR12 3pcs Computer Case PC Cooling Fan RGB Adjust LED 120mm Quiet + IR Remote New computer Cooler Cooling RGB Case Fan CPU-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group 3lu kontrolculu RGB setini almaya karar verdim. Fiyatı: 23 Dolar. Onumuzdeki gunlerde indirime de girebilir. Ozellik olarak 38 CFM ve 21 desibel ses oranına sahip.Fazla guclu değil fakatb unları egsoz fan olarak icerideki sıcak havayı dışarı atması amacıyla alırsanız gercekten işlerini iyi yapıyorlar . Duşuncem ise doğruymuş pahalı performanslı fanlara bu kasa icin ihtiyac yokmuş cunku aldıktan sonra sistem sıcaklığı 6-7 derece arasında farketti.

Şimdi bağlantı şekli nasıl?

Anakartı benimki gibi RGB girişi fakiri modellerden biri varsa mecburen kendi kontrolcusu olanlardan almanız gerekiyor. Gucunu PSU dan aldığı icin son hız calışıyor ama yukarıda belirttiğim 38CFM oranı son hızda da calışsa videoya bakarsanız oyle off bu ne diyecek kadar ses yapmıyor.

Gorselleri:

Kontrolcusu. 9 adet fan takabiliyorsunuz 3 tanesi ise 4 pin LED pin girişi. Yani led alarak yine kendi kumandası uzerinden renk ayarı yapabiliyorsunuz.

Gelelim GPU Bracket'a. Nedir bu GPU bracket? Ben de aliexpresste gezerken karşıma cıktı. Daha onceden gormuştum ama bilgisayar toplayınca anlam kazandı benim icin. Kendisinin amacı GPU'ya alttan destek vererek ağırlığını paylaşıyor ama bu urunde asıl amac daha cok gorsellik.

Kendi modelini ve rengini secebiliyorsunuz. Biraz daha odeyerek RGB bile alabiliyorsunuz. Desen olarak gercekten zengin hatta BURASI ONEMLİ kendi tasarım,ciziminizi dahi yapıyorlar!!

Bantları kazımayı unutmayın hatalı urun geldi falan filan triplere girdim

Onemli not: Almayı isteyen olursa kasaya monte edeceğiniz kısımda 3 adet vida boşluğu olmasına dikkat edin yoksa sıığmayacaktır kasaya. Urunun linki bu arada:

Prevent distortion graphics support frame graphics partner luminescence faith Acrylic Bracket use for gpu rgb light changable-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Fiyatı: 10 dolara duşecekmiş alınabilir yani.

Kendimce bir şeyler yapmaya calıştım umarım beğenmişsinizdir. Kasaya son olarak PSU icin sleeve kablolardan ve Captcha Verification
led setini almayı duşunuyorum sonra bitiyor artık

Teşekkurler.