Corsair Void Pro RGB Wireless SE kulaklığı Mart 2018'de tum ekipmanlarımı guncellerken satın almıştım. O gunden beri PlayStation 4 ve bilgisayarımda kullanmaktayım yani bir bakıma uzun kullanım yorumu gibi gorebilirsiniz. Kulaklığı satın aldığımda fiyatı 749 Liraydı. Void Pro'dan once PS4 icin satın aldığım SteelSeries P300 ve anakartın yanında hediye gelen MSI SteelSeries Siberia V2 kulaklıklarını kullanmıştım.

Genel Bakış ve Ozellikler

Corsair daha onceki modeli olan Void uzerinde birkac ufak gorsel yenilik ve kucuk iyileştirmeler yaparak Void Pro olarak kulaklığı guncellemişti. Void Pro'nun 3 versiyonu var, bunlar: Void Pro RGB Wireless, Void Pro RGB USB ve Void Pro Surround.

Void Pro RGB Wireless'in uc renk seceneği bulunmakta siyah, beyaz ve sarı. Benim sahip olduğum sarı modeli, Corsair ile ozdeşleşen Corsair sarısı olan bu model aynı zamanda Special Edition olarak diğer ikisinden ayrılmış ve biraz daha pahalı. Special Edition'ın Corsair sarısı olması dışında ne farkı var derseniz paket iceriğinden USB alıcı icin bir uzatma kablosu cıkıyor. Bu onemli bir ozellik mi derseniz, kesinlikle değil fiyat farkına değmez. Ben ekipmanlarının hepsini tek seferde değiştirdiğim icin fiyat farkını goz ardı etmiştim.

Surprizbozan: Special Edition ekstrası

Tum modellerde suruculer ortak. Void Pro'da suruculer 50 MM, 32 Ohms ve 20 Hz - 20 kHz frekans aralığı sunuyor.107 dB hassasiyeti olduğunu da soylemek lazım. Kulaklığın sağında ve solunda birer tane surucu var, yani sanal 7.1 ozelliği kullanılıyor. Void Pro sanal Dolby 7.1 destekliyor, Dolby 7.1 kullanmak icin iCUE yazılımını yuklemeniz lazım. 2.4 GHz kablosuz iletişim kuran kulaklığın ortalama 12 metre cekim alanı var.

Fiziksel Ozellikler

Kulaklık ne kucuk ne de buyuk denilebilecek bir yapıya sahip. Kaliteli plastiğin coğunlukla kullanıldığı kulaklıkta sağlamlığın onemli olduğu noktalarda metal kullanılmış. Kafa bandı ayar kısmının altındaki gizli yapı metal ve kulaklığın haznesini tutan gozle gorulen kısımlar da metal kullanılmış. Kafa bandındaki yastık hava alan kumaş bir yastık, ağırlığı cok iyi şekilde rahatsız etmeden absorbe ediyor. Boy ayarı icin sayılar ve cizgiler var, ayar yapması kolay fakat biraz hassas gibi kafaya takarken yanlışlıkla boy ayarını değiştirebilirsiniz. Kulaklığın ses izolasyonu cok iyi değil ama iyi diyebilirim, bunun sebebi kafa bandında kullanılan kumaş burada da kullanılmış. Daha once kullandığım kulaklıkların suni deri yastıkları daha iyi ses yalıtımı sağlıyordu ancak kumaş yastıkların da uzun kullanımda daha konforlu olduğunu soyleyebilirim. Yastıklar şekil alan yapıya sahipler ve kafayı rahatsız etmiyolar. Yastıklar ve kafa bandı sokulebilir bir yapıya sahip ancak bunun biraz zahmetli olduğunu da belirtmekte yarar var.

Kulaklık kafayı cok sıkı sarmıyor ve kafaya baskı yapmıyor. Kulaklığı cıkarmadan evin icerisinde gezebiliyorum ama cevrimici oynarken sinirden kafanızı klavyeye vuran tiplerdenseniz kulaklık kafanızda yer değiştirebilir. Kulaklığın hazneleri 90 derece katlanabiliyor yani boynunuza asmanıza olanak sağlıyor.

Void Pro RGB Wireless'in her iki yanında da Corsair logosu RGB olarak ışıklandırılmış. Bu logonun rengini yine iCUE uzerinden ayarlayabilirsiniz. Kulaklığın sol tarafında guc butonu ve mikrofon kapama tuşu bulunmakta. Yine sol tarafın alt arka tarafında ses yukseltme ve kısmak icin kaydırmalı buton var. Ses ayarı butonuna basınca ses profilleri arasında geciş yapabiliyor ve basılı tutunca Dolby acılıp kapanıyor. Mikrofon aşağı ve yukarı hareket edebiliyor, aşağı indiğinde mikrofon acılıyor, yukarı cıktığında ise mikrofon kapanıyor. Mikrofon uzerinde bulunan kırmızı LED ise mikrofon kapalıyken yanıyor. Şarj icin mikro USB bağlantısına yine kulaklığın sol yanında yer verilmiş ve hemen yanında ufak bir şarj bildirim ışığı bulunuyor.

Surprizbozan: Void Pro RGB Wireless Yakın Cekim

Yazılım ve Performans

Void Pro RGB Wireless Corsair'in iCUE yazılmı ile calışıyor.

Yazılım uzerinden kulaklığın RGB aydınlatmasını ayarlayabilir ve başka Corsair cihazınız varsa aydınlatmasını senkronize edebilirsiniz.

Yazılım uzerinden on ayarlı ses profillerini aktif edebilir, sıraya koyabilir veya yeni ses profili oluşturup ekleyebilirsiniz. EQ ayarları ve profil yaratma kısmı basit ve kullanışlı. Dolby 7.1 ozelliğini yine iCUE programından acılıp kapanabiliyor.

Şarj durumunu yine yazılımda gorebilirisiniz, oyun oynarken şarj durumu azaldığında size kulaklıktan sesli olarak bildiriliyor. Bataryası 16 saate kadar kullanım omru vaat ediyor, acıkcası kullanırken hic saat tutmadım ancak şarj ihtiyacını sık duymadığımı soyleyebilirim.

Kulaklıkla oynadığım oyunlar Skyrim, Fallout 4, GTA V, Forza Horizon 3-4 ve Dying Light. Oynadığım oyunlar rekabetci olmamasına rağmen cevrimici oyunlarda ses ve mikrofon kalitesinden son derece memnunum. Mikrofonda gurultu engelleyici var. Oyunlar ve cevresel seslerde başarılı bulduğum kulaklığı muzik dinlerken o kadar başarılı bulamıyorum.

Surprizbozan: iCUE yazılımı ve Void Pro

Kutu İceriği ve Son Soz

Void Pro RGB Wireless SE yine alıştığımız Corsair renklerini taşıyan kaliteli kutu ile geliyor. Kulaklığın kutulaması daha iyi olabilirdi. Kutu iceriğinden; kulaklığın kendisi, USB alıcı, USB şarj kablosu, SE surumune ozel alıcı icin uzatma kablosu, mikrofon icin sunger, hızlı başlangıc rehberi ve garanti belgesi cıkmakta. USB şarj kablosu ve uzatma kablosu orgu değil ancak kaliteli bir yapıda. Yine de orgu olmamasını yadırgadım, ozellikle Dark Core RGB farenin yanında gelen orgulu şarj kablosunu duşununce neden diye soruyor insan.

Son soze gelmek gerekirse Void Pro genelinde konuşursak oyun ve dizi-film performansı olarak performansı guzel ancak cok yuksek sesle muzik dinlemek isteyenleri bir parca hayal kırıklığına uğratabilir. Konfor ve malzeme kalitesi olarak Corsair'den beklendiği gibi son derece iyi. Sanal 7.1 oyuncu kulaklığı almayı duşunenler icin kesinlikle listeye alınması gereken bir kulaklık. Fiyat olarak incelemiş olduğum model incelemeyi yazdığım tarihte ortalama 1.100 TL civarında geziyor, bu fiyatta kulaklığı onermiyorum fakat Void Pro USB indirimlerde alınabilir diye duşunmekteyim.

Surprizbozan: Kutu İceriği

Daha onceki Corsair incelemem: Corsair Dark Core RGB İncelemesi