Merhaba arkadaşlar. Bugun itibari ile bir ay kadar once aldığım Gigabyte Z170x Gaming 7 EU Rev (1.0) anakart hakkında birkac soylemek istediğim husus var. Genel olarak bilgilendirme icin değil de dikkat ettiğim ve fark ettiğim bir kac durumdan bahsedeceğim.

Oncelikle urunu Nanokatalog uzerinden bir ay kadar once aldım fakat aynı siteden Arctic MX-4 sipariş ettiğim icin montajını yapamadım cunku termal macun yaklaşık 2 hafta kadar tedarik edilemedi.

Anakartı araştırırken bazı arkadaşların seste cızırtı yaptığını urunu aldıktan sonra gordum ve cok uzuldum cunku anakartı daha cok ses kartı beni cezbettiği icin almıştım. Anakartın montajını zor da olsa Zalman Z3 Plus kasama yaptım ve temiz ve orijinal bir Windows 10 kurulumu ile sistemi actım. Guncel BIOS surumu kurulumu ve guncel suruculeri yukledikten sonra hemen ses kartını denemek istedim. Oncellikle hayal kırıklığı yaşadım cunku ses cızırtılı geliyordu.

Bu olaydan sonra hemen "SoundBlaster Recon 3Di Control Panel" programını actım ve ayarları kurcalamaya başladım. Cızırtıyı engellemeyi başardım fakat bu sefer de ses cok az geliyordu. Programın arayuzunde bir ayar buldum. "Speakers - Headphones" ayarında "Headphones" kısmına gecince ses tamamen kesiliyordu. Ben de muhtemelen kulaklığımı yanlış yere taktığımı duşundum ve anakartın cıkışlarına bakarken ustunde kulaklık işareti olan yere kulaklığı takmamla kulaklarıma inanamadım. Muhteşem bir ses beni karşıladı ve ne bir cızırtı ne bir bozulma. Kulaklarım sanki yeniden duymaya başlamış gibi hissettim.

Unutmadan soyleyeyim, kulaklığım HyperX Cloud Core.

Bunun dışında cok yeterli bir soğutucum olmamasına rağmen Gigabyte Easy Tune programı ile otomatik hız aşırtma ayarı ile 6600K işlemcimi 4.1 GHz hızında, HyperX 2400 MHz belleğimi ise XMP ile 2666 MHz hızında kullanabiliyorum.

Fotoğraf atmayı cok isterdim fakat patates bir telefon kullandığım icin goz sağlığınıza zarar vermek istemedim.

Urune puanlama yapmak istemiyorum cunku ses kalitesi benim icin her şeyden cok daha ondeydi ve sadece bu yuzden yanlı bir puanlama yapmak istemiyorum fakat Gigabyte kalitesini konuşturmuş gercekten