Merhaba Sosyal. Bugun sizlere elimden geldiğince, yaklaşık 3, 4 aydır kullandığım Samsung Galaxy C7'yi tanıtacağım. Normalde kendim Sony Xperia X kullanıyordum ama ağabeyimle takasladık telefonları.

Ekran:

Telefon 5.7 inc boyutunda, Super Amoled, Full HD cozunurluğe sahip. Ekranı gayet şık ve guzel. Eliniz orta ve biraz buyukse tek elle kullanmak icin ideal. Yalnız giydiğiniz kıyafetin cebi kucukse, ozellikle pantolonun, telefon bir yere oturduğunuzda batıyor. Onun icin dikkat etmek gerekli. Buyuk cepli kıyafetlerde bir şey olmuyor.

Batarya:

Telefon 3300 mAh batarya kapasitesine sahip. Şarj, Micro-USB ile oluyor. Telefon hızlı şarj desteğine sahip ve yaklaşık 1.30 saatte tam dolum yapabiliyor. Telefon 1 gunu cok rahat cıkarabiliyor. Gece %25 %30 civarlarında kalıyor. Pek telefonda oyun oynayan birisi değilim. Şarjı bana yetiyor acıkcası. Telefonun arkası acılmıyor bildiğiniz uzere. Sim kart girişi yan tarafta.

Kamera:

Kamerasına gelecek olursak oncelikle Xperia X modelinden gectiğim icin pek bir şey beklemiyordum ama gene orta duzey bir kullanıcı icin gayet başarılı bir kamerası var. Ust duzey kamera isteyenlere tabii ki yetersiz gelecektir. Kamera cozunurluğu 16MP, On kamera ise 8MP. Telefon Full HD, 30 FPS video kayıtı yapabiliyor. Video kayıtı da gene iyi sayılabilecek derecede diyebilirim.

Gelelim cekimlere. Oncelikle telefonun gece cekimlerini hic ama hic beğenmiyorum. Bulanık cekiyor. Aynı şekilde biraz zoom yapınca da guzel cektiğini soyleyemem. Gunduz cekimi guzel ama.

Depolama:

Telefon 32 GB depolamaya sahip ve siyah, pembe, altın, gumuş renk seceneklerine sahip. Bence en şık olanı siyah. Maksimum 128 GB'ye kadar destekliyor. Benim icin 32 GB yetiyor. Belki uzun kullanırsam ileride 64 GB'ye cıkarabilirim.

Performans:

Telefonda SD 625 ve Adreno 506 var. Performans testi icin Asphalt 8'de denedim ve bir kasma, donma goremedim. Ayrıca 4 GB RAM'e sahip. Gunluk kullanımda, takılma, donma, yavaşlama, kasma gibi şeyler olmuyor. 4 GB RAM gayet yeterli geliyor.

Ses Performansı:

Sesin şiddeti ve yuksekliği gayet yeterli. Herhangi bir cızırtı, cızırdama yapmıyor hoparloru. Bass ve tiz oranı fena değil. Gene normal bir kullanıcıyı tatmin edecek duzeyde. Gel gelelim birlikte gelen kulaklığına. Kulaklık gene piyasada satılan 35 45 TL'lik kulaklılardan iyi. Bass iyi değil ama tizi iyi gibi. Gerci şu an kullanmıyorum. Harici kendi kulaklığımı kullanıyorum.

Genel olarak telefon boyle arkadaşlar. Şimdi benim yaşadığım deneyimlere gelecek olursak 4 5 defa yere duşurdum telefonu. Sadece koruyucu camı vardı, guzel bir kılıf bulamadığım icin kılıfsız kullanıyordum. Evet, yere duştuğunde cizilme, kırılma, yıpranma gibi şeyler gormedim. Gayet sağlam bir telefon olmuş.

Eksileri:
Gece cekim performansı daha iyi olabilirdi. Kulaklık yine biraz daha iyi olabilirdi. Pek bir şey beklemiyordum zaten ama dandik diyebiliriz.
Onun dışında pek eksi goremedim telefonda. Eksiden saymıyorum bunu ama yaz aylarında biraz ısınma yapıyordu. Ee malum havalar aşırı sıcak oluyor. Telefon ne yapsın? Şimdi bir ısınma soz konusu değil. Genel olarak alınabilir ve ihtiyac karşılayan bir telefon olduğunu duşunuyorum.

Bu arada telefon Hepsiburada'dan 1250 TL'ye alındı. Resimleri akşam veya gece atacağım arkadaşlar. Şu an maalesef cekecek bir kameram yok elimde. Umarım beğenilmiştir.