Merhabalar, bir sure once aldığım telefonun incelemesini yaparak almayı duşunenler icin bir fikir oluşturmak istedim. İlk incelemem o yuzden bazı hatalar olabilir, şimdiden ozur diliyorum.

Fiyat ve Kargo
Telefonu 12 Ağustos 2017 Cumartesi gunu Hepsiburada uzerinden 1130 TL'ye aldım, standart kargo ile 14 Ağustos'ta elime ulaştı.

Tasarım
Ulkemizde telefonun altın ve beyaz olmak uzere iki renk seceneği var, başka ulkelerdeki secenekleri bilmiyorum. Ben beyaz modelini aldım ve gayet guzel bir gorunuşe sahip olduğunu soyleyebilirim. On kısmı beyaz, arka kısmı ise metalik bir gorunume sahip.

Boyutlar ve ağırlığa gelirsek 149 mm boy, 76 mm en, 7,9 mm kalınlık ve 150 gram ağırlığa sahip. Yandan bakıldığında fiyatına gore ince bir telefon olduğunu goruyoruz. Sayısal değerlerin dışında dış gorunuş olarak da gayet guzel gorunduğunu tekrar belirtmek isterim.

Parmak izi okuyucusu telefonun arkasında ve dikdortgen olarak konumlandırılmış, alınca alışamam diye duşunuyordum ancak hicbir sorun yaşamadım.

Teknik Ozellikler
Zenfone 3 icinde Snapdragon 430 işlemci ile Adreno 505 GPU'sunu barındırıyor. Ulkemizdeki versiyonunda 4GB RAM+32 GB Hafıza secenekleri var ancak yabancı ulkelerde 2/32 4/64 secenekleri mevcut. Maksimum 128GB hafıza kartı desteği var ayrıca.

Gun icerisinde cok fazla oyun oynamayan, oynadığında da sacma sapan ve telefonu zorlamayan oyunlar oynayan birine yani bana hicbir sıkıntı yaşatmadı.

Ekran
Telefon Gorilla Glass 3 ile korunan 5,5" ekrana ve FHD cozunurluğe (401 PPI) sahip. Ekran govde oranı ise %73.64.

Kamera
Kamera kısmında arkada 13 MP kamera ve onde 8 MP kamera bulunuyor. Kamera konusunda pek bilgili olmadığım icin detaylı yorum yapamayacağım ama bence guzel . Arka kameranın yanında telefona "Laser" adını veren tam olarak tanımlayamadığım ve Autofocus işine yarayan bir lazer bulunuyor. Flaş kısmında ise yukarıdan aşağıya beyaz sarı ve turuncu renklerinde olmak uzere 3 renk flaş bulunuyor.

Kamera arayuzu epey detaylı, QR kod okuyucudan "Depth of Field" yani alan derinliğine kadar turlu turlu ozellikleri var.

Uzun Kullanım ve Şarj
Telefonu zorlayacak oyunlar oynamazsanız rahatlıkla bir gunu cıkarabiliyor, daha fazlasını beklememek lazım cunku kendileri 3000 mAh bataryaya sahip. Parlaklığı maksimumun biraz altına cekip butun gun kullandığımda sabah 7'ten akşam 8 civarına kadar yetti. Benim icin yeterli.

Şarj dolum suresinin biraz uzun olduğunu duşunuyorum, %0'dan şarja koyduğumda yaklaşık 2,5-3 saatte %100 duruma geldi.

Isınma
Şu ana kadar aşırı ısındığı bir durumla karşılaşmadım, sadece telefonu ilk actığımda hemen guncellemelere abandığım icin biraz ısınmıştı.

Arayuz ve İşletim Sistemi
Telefon Android 6.0 ve ZenUI 3.0 ile geliyor ama endişelenmeyin, 7.1.1 surumu yuklemeye hazır oluyor aldığınızda. ZenUI 4.0 guncellemesi aldı ve Android 8.0 Oreo guncellemesini alacağı da acıklandı.

Eksik yazdığım bilgiler varsa ekleyeceğim, iyi forumlar.