Urunu 1 sene once Banggood uzerinden aldım ve elime 3 hafta icinde elime ulaştı. Sizde bu siteden alışveriş yaparken kargo takipli urunleri almayı ihmal etmeyin her ihtimale karşı. 4-10 TL arası değişebiliyor ek ucretler.
Urunun linki : Motospeed CK108 104 Keys Blue Switch RGB Backlit Mechanical Gaming Wired Keyboard Almak isteyen arkadaşlar buradan sipariş edebilirler.
Oncelikle kutu ve kargo hakkında bilgi vereyim. Kargo elime ulaşınca kutunun koşelerinde ufak ezikler fark ettim. Kargolayan arkadaş 3 kutu icine saklamış

Klavyenin govdesi metal ve biraz ağır. Bendeki modeli gumuş olan modeli ve yuzeyi fırcalanmış metal tuşlarıda Alfa-Numerik. Swichleri mavi ve biraz uzun kullanımda hem parmaklarınızı hemde kafanızı yorabiliyor. biraz sesli kendisi.
RGB arka aydınlatmaya sahip tuşları oyuncular icin gayet kullanışlı ve tuş araları gayet acık bir sıkıntı cıkarmadı bana şu ana kadar. Ancak bir sorun var klavye duzeni Eenglsh Qwerty dizilimine sahip. TR duzene alışkın olan arkadaşlar Ğ-U-Ş-İ-O-C-. gibi harfleri biraz arayacaklar
Oyun performansına gelecek olursak Kkavye full mekanik ve RGB ozelliğinin olması. Ayrıca bilgisayarınıza kuracağınız şu: K92(CK108) Driver Download - Driver Download - Motospeed programla istediğiniz tuşa istediğiniz rengi atama yapabiliyorsunuz. F1-F2 gibi fonksiyon tuşlarına makro atana bildiği soyleniyor ama ben denemedim. Tuş tepkimesi 1 ms. olması da ayrı bir ayrıcalık.
Karşılaştığım teknik sorunlar:
Oyunları genelde Mmofps olarak oynuyorum. Bazen oyunlarda tuşlara bastığım halde tepkime gostermemesiyle karşı karşıya kalıyorum. Belki oyunlardan kaynaklı lag sorunlarından da kaynaklı olabilir.
Artı yonleri:
Alınabilecek fiyatı uygun RGB Klavyelerden bir tanesi. Arka aydınlatmalı tuşlar. Alfa-numerik olması. Yonetilebilecek bir programa sahip olması. Full mekanik olması. Bileklik desteğinin bulunması.
Eksi yonleri:
Mavi swichlerin etkisiyle gurultulu olması. TR duzene sahip olmaması. Basılan tuşların bazen tepkisiz olması. Alacak ve almayı duşunen arkadaşlara tavsiyem kırmızı swich olan bir klavye almanız

Umarım yaralı olmuştur.